Amodernmyth

Alla inlägg under mars 2014

Av Fröken Svår - 31 mars 2014 19:33

Vi har haft ett par härliga dagar tillsammans hela familjen i det härliga vädret. Jens har nämligen haft semester. Vi har hunnit med massor med fixar och rensar grejer men även massor med bus och skoj. Vädret har verkligen visat sitt rätta jag så vi har hunnit premiär grillat kött.


 


Jag har även köpt en ny mobil och idag fixade vi micro simkort till den så jag äntligen kan använda den. Min andra var ju bara ett år men jag ville ha en med bättre kamera. Så nu har jag en med 13 megapixel så jag är nöjd. I lördags var det även earth hour vilket vi uppmärksammade och släckte ner och slog av den elektricitet som gick ( kyl o frys fick ju såklart stå på)


 


Idag var Jens också ledig men Albin fick gå en stund på dagis för vi skulle iväg till narkosläkaren för samtal och koll. Jag vill ju absolut inte ha epidural men nu har dom kollat att jag kan få det om det blir kejsarsnitt och att dom kan söva mig  ifall det blir akut. Jättetrevlig överläkare vilket vi inte är vana vid. Vi har ju träffat väldigt många läkare både med Albin och med pyret. Jag har ju lite högt blodtryck ( ligger på 85 i undertrycket) och är överviktig så då får jag gå på extra tillväxtkontroller, äta trombyl och komma på såna här special samtal.


Albins helikopter som var med i Ep.

 


Idag kommer mamma och pappa hem från Gran Canaria. Två veckor har dom varit borta och Albin har saknat dom så. Han pratar mycke om alla i vår släkt och han glömmer aldrig djuren som finns i den. Farfars katt, Henkes hund solo eller familjen Karlssons marsvin Ronja. Här om dagen sa han " Jag älskar Ronja, jag mata den med gurka " och historien är att Pillan matade Ronja med gurka när vi var där vid nyår och han pratar om det där fortfarande. Han har otroligt bra minne också. Just nu pratas det mycket om bajs. Vi skulle döpa en av hans gossehundar och jag och Jens gav massor med förslag men det slutliga namnet som Albin bestämde efter att ha dissat våra blev bajset. Tänk att det kan vara så kul. Ja en rolig tid det här när han pratar så mycke.


/ A

Av Fröken Svår - 25 mars 2014 09:53

Helgen är över och fredagen och lördagen var jättehärliga. I lördags åkte vi ner på stan och Albin fick köpa bilar och blev så nöjd. Sen åkte vi till hamnen och matade fåglar. Det är ett favoritnöje för vår lilla kille.


 


Hemma så tog vi tag i kökslådor och skåp och gjorde i ordning och rensade. Sen gjorde vi hallonpannacottapaj som skulle stå i kylen några timmar. Den vart riktigt god!! På kvällen bäddade Albin åt sig och kossan på golvet och somnade.


  


Pyret växer så det knakar också.  Har väldigt mycke förvärkar denna gång. Med 40 dagar kvar så ser magen ut såhär


 


På söndagen vaknade jag upp med magsmärtor och jag fick inte behålla någon mat. Natten till måndag vart det knappt någon sömn och igår hade jag väldigt ont fortfarande och så fort jag åt nått så kom det ut. Idag känns det som att magen är på bättringsvägen. 


Vardag igen och det betyder att Albinson är på dagis och jag lider. Fy fan jag blir helt deprimerad av att ha honom där. Bröt ihop i bilen igår igen. Han är ju så ledsen när jag lämnar honom och hemma säger han " Nej inte dagis, Albin är ledsen på dagis" . Man märker verkligen hur mycke han trivs hemma i lugnet. Han kan leka med sina bilar en hel dag utan att blir rastlös. Påfrestar mitt humör jättemycke och jag känner mig väldigt ledsen alla dagar han är på dagis. Så såg jag förskolebussen och tänker : Tänk om jag tar bort honom från dagis och så hamnar han där sen när det är dags igen


 


Så just nu är jag mest ledsen, men på torsdag så har Jens semester så då får vi samla familjen igen. Vi har mycket att uträtta inför pyrets ankomst. Herregud det är ju bara 1 månad och en vecka till BF, tiden går fort.


/ A


     


Av Fröken Svår - 20 mars 2014 20:26

Igår var det dags för mvc igen. Allt såg bra ut och jag hade gått upp 500 gram på en månad. Så nu är viktminskningen -4,5 sen inskrivningen. Magen växer men jag tappar runt benen och så. Väldigt stolt att jag inte gått upp i vikt då läkare man träffar har en viss attityd mot en när man är överviktig.

Herregud vilken vinter det kom igår. Idag har nästan allt töat bort. Helt meningslöst. Lämningen på dagis gick ok för mig idag. Inga tårar men Albin grät som bara den :-(

Idag har jag haft Mia på besök och på kvällen var vi och träffade brorsonen Max. Han var så snäll och fin. Ville gärna ta med honom hem <3.

Imorgon är det fredag och jag känner för en slappar dag då det varit fullt upp denna vecka.

Trevlig helg !

/A

Av Fröken Svår - 18 mars 2014 19:24

Nu är han äntligen ute lille Max som är min bror Fredrik och hans frus tredje son. Underbart! Han är så himla söt och jag längtar så tills vi får träffa honom.   


Deras två pojkar kom hit vid 07:30 igår för det var dags för Max att komma ut. Måns fick vara hemma från skolan (förskoleklass) och Ludde och Albin går inte på dagis på måndagar. Vi hann med mycket innan Jens kom hem vid 16:30. Vi hann gå ut i två omgångar så det var riktigt skönt. Hade en trött albin som la sig medans dom andra två spelade tv spel en stund innan dom somnade i soffan.


 

    


    



Jag sov väldigt dåligt och somnade inte förens vid klockan 3 och sen upp klockan 6 och förbereda för att få iväg Måns till skolan. Vi stoppa Albin i vagnen och gick till skolan. Lämningen gick bra och sen gick vi hem och hade fruktstund, målade teckningar till bebisen. Tiden gick snabbt så helt plötsligt var det dags att sätta Albin i vagnen och klä på Ludde och gå och hämta Måns igen. Ludde och Albin fick vara hemma från dagis då jag såg det omöjligt att få iväg tre barn till tre olika ställen och Ludde som dessutom går på ett dagis långt bort och jag med en stor mage i vädret.  När vi kom hem vart det utelek innan mellis och sen vid 17 så var det dax för grabbarna att åka vidare till mormor och morfar eftersom jag måste i väg till mvc i morgon bitti.


 


 


 


Nu har jag tagit en dusch och Jens och jag har inte hunnit ätit middag ännu. Måste ju få i mig något så pyret får näring. 45  (max 59) dagar kvar till beräknad förlossning nu och det är ju faktiskt inte mycke! Åh vad vi längtar hela familjen.


/ A


Av Fröken Svår - 15 mars 2014 19:35

Det blev inget dagis för Albin i tisdags utan vi fick en tid på bvc för att kolla upp hans prickar och kliande i armhålan. Dom visste inte var det var men vi fick en salva som skulle lindra kliandet men det är inte mycke bättre. Man får börja utesluta grejer för att se om det är någon allergisk reaktion.


Leker på bvc.

 



På onsdagen var det dags för mig att lämna Albin på dagis för första gången. Jag vart ledsen redan vid 8 på morgonen och var mycke på toan bara för att Albin inte skulle se mig gråta. Väl på dagis så började Albin skrika mamma och gråta när det var dags för mig att gå och tårarna brände bakom ögonlocken men fröken tog honom i hand och hon sa åt mig att gå , att han snart skulle sluta gråta. Väl i bilen bröt jag ihop och kunde inte sluta gråta. Fick åka upp till mamma och pappa och gråta av mig och börja tänka på nått annat. Albin hade slutat gråta men ändå frågat mycke efter mig under dagen.


I tosdags gick det bättre att lämna för honom. Han var inte ledsen men jag började grina i bilen och sen när jag kom hem satt jag i soffan och grät. Fy! Varför ska nån annan ta hand om honom på dagarna och jag bara sitta och glo?! Jag är så splittrad över hur jag ska göra om jag ska ta bort honom från dagis eller låta han gå kvar. Finns ju så många fördelar då han har kul när han är där, bra dagis/avdelning, syskonförtur men samtidigt, jag vill ju ta hand om mitt barn. Aaah mitt psyke jobbar för fullt. Kan man inte bara få ha en vilande plats på förskolan? Ja det här tänket ta över hela min vakna tid just nu och jag gråter även nu för det är så jobbigt.


På torsdagskvällen åkte iallafall mamma och jag in och kollade på Backstreet boys. Allt klaffade så otroligt bra och vi åt god räksmörgås innan det var dags att inta våra platser. Vid 19:10 kom Brian från BSB ut och hade med sig sin son och undrade om pojken fick sjunga två låtar för oss. Han var grymt duktig och charmade alla!!


Baylee sjunger I want you back på en annan konsert.


Förbandet var okej . Sen var det dags för Bsb och det var helt fantastiskt. Bra setlist och dom spelade min favorit från nya skivan som tydligen A.J och Kevin skrivit. Dom körde många gamla godingar och I never break your heart är den låt jag gillar minst av alla deras låtar men även den var riktigt bra. Tänk vad texterna sitter i ryggmärgen. Jag har lyssnat mest på de nya skivorna och de gamla har jag inte hört på flera år men ändå sitter texterna där. Ja dom är fantastiska dom där pojkarna/karlarna! Jättekul och gå med mamma också för hon är alltid så positiv och glad. Klagar aldrig och är med och klappar och tjoar! Tack för en jättetrevlig kväll älskade mamma.   


En suddig bild som ett minne att vi var där ;-)


 


Idag har Jennie varit och hälsade på och Albin har fått en ny bästis :-)  Väldigt trevligt och jag fick fina lila tulpaner så vart så fina på mitt köksbord. Nu på kvällen har vi ätit pulled pork som var smaskigt så nu är man redo för soffläge framför  Är du smartare än en femteklassare  , Robins och sen pluras kök. Lördag är den enda dagen som har nått att erbjuda i tv väg just nu.


/ A

Av Fröken Svår - 10 mars 2014 12:58

Kryssningen till Helsingfors var mysig. Vi kom i god tid så det blev fika innan vi klev på båten. Det togs kort på båten när vi klev på som sen framkallas och så får man köpa om man vill. Dom hade förstorat ett kort på bara Albin så de var vi ju tvungna att köpa! Vi tog det lite lungt i hytten innan vi gick ut och åt, lekte i lekrummet och sen gick på mumindisco med mumintrollet och lilla My.


 


Vi gick och lyssnade på en trubadur innan det var dags att sova. Det gungade ingenting så det var skönt. Vi vaknade upp till ett soligt Helsingfors där vi först åt buffé frukost innan vi gick ut. Vi gick runt lite och tittade och åt lunch innan det var dags att vända hem och alla tre tog en tupplur i sängen. Sen gick vi till taxfreen och kollade runt lite.


 


På fredagen så hade vi inte förköpt frukost så vi åt på ett annat ställe på båten. Albin åt lite macka och en stooor bulle och njöt och påpekade hela tiden hur mysigt allt var! Underbara pojke!


 


Sen handlade vi lite till i taxfreen, gick ut på soldäck där det blåååste och körde lite bilar innan det var dags för morgondans med mumintrollet och lilla my.


 


Resten av helgen var också bra som innehöll showande från Albin sida och en tråkig melodifestival. Herregud vilka dåliga låtar. I går fick vi ändrade planer så då åkte vi och köpte en ny mobil till Jens och en massa förvaringsgrejer på ikea.


Idag har vi varit i lekparken och lekt med Jill, William och en sovande bebis Alexander. Imorgon ska Albin gå på dagis en stund och jag mår så dåligt över det. Vill ju ha honom hemma!! Jag kan inte säga upp hans dagisplats eftersom vi inte blir säkrade en plats på samma ställe och avdelning sen när de är dags att börja dagis igen. Sen syskonförturen betyder mycke också men jag vill verkligen att han ska vara hemma hos mig om dagarna. Fy.

Ångest!


Hade ett långt utlägg här om folk tjat och behov av egen tid hela tiden som jag ledsnat på. Men jag raderat allt. Jag blev för irriterad. Jag tycker kort och gott att folk borde spendera mer tid med sina barn än att tjata om egen tid hela tiden!



/ A


Av Fröken Svår - 4 mars 2014 21:19

Tänk att om ca 2 månader så håller vi våran pyret i famnen. Tiden går så himla fort och denna gången har man ju haft Albin att fokusera på så det har gått mycke fortare.


Den här graviditeten har varit ganska lik den jag hade med Albin. Med Albin hade jag domningar i låret det har jag inte denna gång utan jag får sendrag på nätterna istället. Med Albin var jag aldrig uppe och kissade på natten men nu kissar jag iallafall en gång er natt. Halsbrännan är värre denna gång, och bebisen är vildare i magen. Men jag har haft turen att må fantastiskt båda gångerna.


Ska bli så kul och se om dom är lika, Albinsson och pyret. Albin var så gullig när han klappade på lille Alexander igår. Det ger goda förhoppningar. När vi idag pratade om att mamma, pappa och Albin ska åka på kryssning så sa

Albin : " och pyret " . Fina kille   


Jag får en känsla av att det är en liten flicka i magen som kommer den 5 eller 8 maj. Haha jag vet inte varför den känns så. Hjärtljuden är detsamma som Albin hade så då borde de ju vara en liten pojke. Men det spelar absolut ingen roll, vilket jag trodde det skulle göra innan man fick barn. Klart man vill ha en av varje sort trodde jag man skulle tänka men det spelar absolut ingen roll!! Vilket som är välkommet och jag vet inte ens om vi är klara med barn efter den här graviditeten ;-)


1 månad gammal Albin.

 


Ah barn är livet tycker jag :-)



/ A

Av Fröken Svår - 3 mars 2014 19:17

I fredags var min sista dag på jobbet på väldigt länge. Kunde inte riktigt fatta det men jag tror det sjunkigt in nu. Så himla glad att jag har möjlighet att vara hemma såhär länge. Den här tiden med barnen är så värdefull och den går så snabbt. Man blir inte rik av att vara föräldraledig men man blir rik på ett annat sätt som min chef sa innan jag gick hem.


 


När jag kom hem möttes jag av blommor,  min favoritlåt (just nu)  som spelades högt, ballonger, serpentiner ( heter det va? ) och tre stora söta skyltar. Jens lagade god mat och gjorde alkoholfria drinkar till mig. Sen hade vi fredagsmys för hela slanten. Vi tre dansade för fullt!


 


Jag eller bebisen fick jättefina kläder av en arbetskollega innan jag gick hem. Himla gulligt!! =)


På lördagen firade vi Linda som fyllde år dagen innan. Deras bebis är beräknad till idag! Så spännande att bli faster igen. På söndagen tog vi det lungt. Så himla skönt. Jag känner ingen press att hitta på massa på helgen nu när man är hemma. Annars känns det som att man måste ta vara på helgen mycke mer när man jobbar.


Idag har jag och Albin varit ute hos Jill, William och 2 månaders Alexander. Albin fick stå och kika på hästarna som dom har och han verkligen njöt. Han älskar hästar. Sen lekte William och han och vi hann även med att fika. Mysig dag och härligt med frisk luft.


Grattis till Mr Leto som tog hem en oscar för bästa biroll i den fantastiska filmen Dallas buyers club!


Nu måste jag ta tag i lite viktigheter! Ha en bra vecka!


/ A

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards