Amodernmyth

Direktlänk till inlägg 10 april 2024

"Att inte leva är värre än att slå i tån"

Av Fröken Svår - Onsdag 10 april 13:00

Sist vi hördes så var ju frågan om Joel skulle orka med att laga mat då han haft feber dagen innan men han blev frisk och orkade genomföra den sista bjudningsmiddagen för varandra. Det var samtidigt dags för första mello deltävlingen.

I denna familj älskar vi mello och kanske då inte för att låtarna är så jättebra men att det blir lixsom fest varje lördag. Klä upp sig , vara tillsammans och musik.


 

 


Joel blev frisk men Arvid vart sjuk och det var ju en himla tur vi var hemma för vi fick hem en jätteledsen Joel som ramlat på gruset. Knät var så illa så han fick åka till akuten och sy 6 stygn. Varning för bilderna nedan.


 


Lite alla hjärtans dag mys blev det också för att bryta vardagen lite. Laga lite god mat och ge nått litet till barnen som de vart så tacksamma för. Joel hade varit själv till affären och köpt Noblesse till oss i familjen.  Han gav också en liten present till sin tjej och på kvällen kom hon förbi med present till honom med hjärtnoblesse och fotbollskort. Så gulligt! 


 


Han hann ta bort sina stygn innan det blev sportlov och vi åkte upp till Kungsberget för lite skidor i några dagar. Arvid fick kramas med björnbusan vid två tillfällen så han var så nöjd. God mat, sällskapsspel varje kväll, varm choklad, första ölen på uteservering och kvalitetstid med familjen. Fantastiskt!

               


På fredagen samma vecka var det dags för mig och Jennie att åka in till Stockholm för att se Pernilla Wahlgrens nya show Happy Ending. Vi hade lite problem att hitta till hotellet och när vi väl kom fram fick vi oss ett skratt då vi fått rum nere i en källare, men en liten 140 säng att dela på och en litet källarfönster högst upp i taket. Dessutom hörde man vattnet rinna igenom vårt rum så fort någon spolade. Jennie fick ställa in bagaget i duschen för att få plats. Hemma så hade dom fredagsskål utan mig och Arvid hade varit ledsen och längtat efter mig och sagt att det var den sämsta fredagen någonsin. Älsklingen   


 


Så tog vi en taxi till cirkus för att se showen som vi inte tyckte var så rolig. Vi kom fram till att vi nog blivit mättade på detta koncept. Det skojas om samma sak i alla tre shower och jag tycker ingen av de två senaste slår den första showen som var så galet roligt att tårarna rann hela tiden. Fick ju ingen bra bild från showen på slutet men ett bevis på att vi var där iallafall :)  Sen gick vi från cirkus till max och åt den godaste hamburgaren någonsin typ. Stockholm är ju så otroligt vackert när man går sådär och strosar. Sen kände vi att antingen går vi tillbaka och sover på vårat minimala hotellrum eller så checkar vi ut och åker hem och lotten hamnade på det sista nämda. Vi gick tillbaka till rummet och packade ihop våra grejer och tog pendeln till Bålsta där vi mötte upp Janne och så drog vi till kök och bar och när det stängde så fick vi skjuts av deras son hem där vi dansade till 04:30 innan vi somnade. 


 


 


Arvid hade mellofest på förskolan och valde att uppträda som Marcus och Martinius, sen var han med och dansade när en flicka sjöng Elektras låt och så körde han och en kompis en grannen Måns låt. Han körde tuppkam och glitterfluga och en flicka snurrade och stannade framför Arvid och sa wow och ropade sen till fröknarna "Har ni sett Arvid?" så gulligt :) 

     



När det vankades mellofinal så bjöd vi in Willfjords som också är en mellotokig familj. Vi fixade Norells Mello Bar, hade mello quiz där segern gick till Mello boys men laget NAJS gav dom en rejäl match, Jens tog fram pizzaugnen, Vi hade gjort masker av olika mello profiler, Marcus och Martinius tog hem segern och så avslutade vi med pingpong spelet. En toppen kväll! Lånat några bilder från Nathalie också :)


                 

 

       


Kan ju inte låta bli att skriva lite om Arre Barre Blomqvist små repliker även om jag inte ens hinner skriva upp en bråkdel av allt skoj. Men några roliga saker som han sagt den senaste tiden är : 


Som rubriken lyder så sa han :

" Det är värre att inte leva än att slå i tån" 


-"Mamma ska vi sova idag?

- Ja

-" Men vi sov ju igår. Vi kan väl vara uppe hela natten och låtsas att det är sommarlov"


-" Jag tycker så synd om kalaspuffarna"

- Men varför då? 

- " För det är ingen som äter dom" 


" Det är inte Ukrainas fel att det är krig, Det är Rysslands"


Han la sig i soffan och låtsades grina och han är duktig på det man tror verkligen att han är ledsen. Så säger han


-" Jag är inte älskad" 

- Men va?!?

- " Mamma du förstår väl att jag skojar "


      

   


Så har vi hunnit med massa fika, det var ju fössta tossdan i mass så då blev det massipantåta eftersom Jens är från Småland. Blev dock frystårta denna gång ;) Jag gjorde milkshakes till killarna då Albin hade en galen skolvecka med 4 nationella prov, förhör i spanskan, skriftlig förhör på judendomen och en stor intervju engelskaläxa. Förstår att barnen blir skoltrötta med det tempot det är så man gör vad man kan för att peppa dom. Då har vi ändå barn som har lätt för sig, jag tänker på alla de barnen som har det svårt och allt jobb och slit deras föräldrar får göra.


Det var earth hour där vi i vanlig ordning släckte ner och spelade spel. Jag fick även se Albins första match i Fanna tröjan. Han bytte i början av året då det inte var hållbart med träningstiderna i gamla laget. Vi skulle inte haft något familjeliv tillsammans. Det som känns fint är att vid tre olika tillfällen har olika ESK killar kommit fram till Albin och sagt att han är saknad. Vid ett tillfälle kom de fram och kramade om honom och i helgen var det två killar från gamla laget som sa att han var ju bäst i deras grupp så det var synd att han slutat. Så fick vi ett mail från en av de nya tränarna som skrev att Albin har talang både som målvakt och som utespelare och sen hade en av föräldrarna  mött Albin och sagt att det var kul att han var tillbaka i gamla laget och samma förälder sa sen till Jens att Albin gjort en sån bra match efter förra mötet mot dom som var ett år äldre. Så fint för hans självförtroende att få höra detta då det inte varit så bra de senaste åren.


Sen var alla tre killarna sjuka under påsklovet så de stora killarna fick inget roligt lov. Arvid som vi trodde var bättre fick gå till förskolan i måndags men vi blev hemringda. Nu är fokus på att han ska bli frisk så vi får vara friska framöver.

       


Påsken vart annorlunda så vi blev kvar i Enköping och försökte göra det bästa av situationen. Smörgåstårta på skärtorsdadage,  Vi åkte till MOS på fredagen och när vi kom hem fick killarna leta små färgglada ägg runt om i huset, På lördagen blev det påskbuffé,  påskäggsletning på vår lilla tomt och Jens hade fixat den årliga tipspromenaden som pappa vann i år. 


                       


Nattens åskoväder var det värsta jag varit med om. Hela huset skakade och även om åkskan drog iväg längre bort så skakade golvet av knallarna. Albin och Joel vaknade så de har nog en tuff dag i skolan idag och Joel som har nationella prov idag. Så fina killar som är så omtänksamma och vi är så oerhört stolta över dom.  Dom hämtar Arvid från förskolan nästan varje fredag och det är så fint att höra fröknarna berätta om hur mysigt de tycker de låter när de går hem tillsammans och fikar. 


 


I mitt påskägg fick jag en bok om högkänslighet då jag de senaste åren förstått att jag lider av det och jag skriver lider för en så länge har jag inte direkt funnit nått positivt med det för det dränerar en verkligen på energi. Att ta in folks energier och bär deras känslor är verkligen ingen lätt ryggsäck att bära. Jag har insett att jag måste dra mig undan i mellanåt för att spara på batteriet som jag har.


Men läste en sån bra sak som jag själv fick en tankeställare av då jag är en övertänkare:


Du är inte huvudpersonen i andras liv. Man vet inte vad andra går igenom.



Då så, då hörs vi om 2 månader ish ;)


/ A 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fröken Svår - Fredag 2 feb 17:15

2024 har startat men låt oss gå tillbaka ett steg till 2023.   Jag hade riktigt julkänlsa inför julen 2023. Ingen stress, ingen press och massor med snö. Jag verkligen njöt av lugnet trots att vi gjort annorlunda då Jens var ledig mellandagarna o...

Av Fröken Svår - 31 december 2023 10:30

Årets sista dag idag som skrivs ut 123123 om man hade bott i ett annat land . Enligt tradion så brukar jag sumera året här inne genom att gå tillbaka och se vad vi gjort.    Januari:   Vi började det nya året med att åka upp till kungsberget ...

Av Fröken Svår - 23 december 2023 15:27

I början på oktober så var vi syskonskaran med några av våra barn på AIK match. Jens körde gänget till matchen och åkte sen vidare till mulle meck parken och lekte.         Så har vi firat pappan i familjen som fyllde 37. Detta firades med ke...

Av Fröken Svår - 1 oktober 2023 18:15

Semestern är förbi och hösten med tillhörande vardagen är här. Jag vet inte vart tiden tar vägen, det känns som man inte hinner någonting. Känner mig ledsen och glad på samma gång. Harmoni med vissa saker och oroligher med andra. En typ av balans. Me...

Av Fröken Svår - 12 juli 2023 17:00

Midsommar är förbi och vi fick riktigt härligt väder. Arvid och Joel körde midsommarloppet och Albin sprang med Arvid. Efteråt fick alla barn medalj.  Så fint ordnat.                 Vi åkte tillbaka till landet och åt sill och mas...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards