Amodernmyth

Direktlänk till inlägg 5 februari 2023

Moments we live for.

Av Fröken Svår - 5 februari 2023 16:28

2023 är här och jag känner som om jag håller på att hitta tillbaka till mig själv efter en lång period i negativa spiraler. Känns som jag hittat ett slags lugn inom mig.  Jag boar in mig hemma och börjar för första gången på över 15 år trivs i själva hemmet. Jag hoppas verkligen att det är så för den här Annika är trevligare att ha i sitt huvud än den andra ;)


Nyåret firades hos min bror Fredrik och hans familj och även Ida som var med. Vi började först med att öppna kuvertet vi skrev på nyårsafton 2021 om förväntningarna på 2022 och det var tyvärr inte mkt vi kunde bocka av. Vi skrev iallafall en ny lista för detta år och hoppas att de slår in och vi har redan bokat in en del roligheter för 2023.

 

           


Hos bror lagades det mat även om jag inte var så involverad :) Ida höll musikquiz där mitt lag vann men det var på håret. Musik , älskar att lyssna på musik hos Fredriks som har ett fantastiskt ljud, dans och prat och helt plötsligt så blev det tolvslaget. Tiden efter tolvslaget går ännu fortare så vi var väl hemma vid 02:30.  Som vanligt blev nyårsdagen trött och innehöll pizza.Vi gjorde hemmagjord kebabpizza i vår pizzaugn som faktiskt var en av de sakerna vi bockade av på vår lista, att köpa en pizzaugn.


                           

 

 


Albin och Joels år började bra för redan den 2 januari hade dom fått biljetter till " Från Aladdin till Elsa". En musikal med Joel som är en av deras favoriter i I just want to be cool. En humorgrupp på youtube eller vad man ska kalla det. Jens gick med dom och efteråt kom Joel och pratade en stund med killarna.


 


Till trettonhelgen åkte vi upp till Kungsberget för lite skidåkning. Vi älskar det stället då man får ett fräsch boende till en bra peng och backarna är precis lagom för barnen. God mat, skidåkning för alla utom mig som tampades med hosta och min skadade fot, pulkaåkning, bastu, spel och mys.

 

                                   


Vi har haft lite otur med mkt vab men vi verkar inte varit ensamma om det så inget att klaga över. Det är som det är. Joel fick akut huvudvärk i början på veckan. Så läskigt, han var knappt kontaktbar och febern steg. På natten kom Albin in och väckte oss och sa att Joel bara grät för att han hade så ont i huvudet och hög feber. Fina storebror som vaknat och informerade oss. Joels öga är fortfarande inte bra. Tycker så otroligt synd om honom och vi har hållt på sen augusti med detta. Nu ska vi få ytterligaren en tid till akademiska. Lämnade även in ett nytt urinprov i veckan då Joel haft blod i urinen sen 1,5 år och det visade sig att det fortfarande finns blod. Förra gånger var det 1 och denna gång låg den på 2 och den ska ju såklart ligga på 0. Så nu skulle hon kontakta överläkaren på akademiska för hur det ska gå vidare. Ingen äggvita i urinen iallafall och hans njurprover har varit bra så ja både ögat och urinen är ett mysterium. Världens bästa Joel.

   


När vi kom hem från kungsberget så hade vi ytterligare en dag ledig tillsammans. Då passade vi på att bowla och sen åka till Choco mania i Västerås.


                   


Julen städades bort men en julgransplundring. Arvid lös när vi dansade runt granen och så kul att Albin faktiskt hängde på fast han börjar bli "stor". Vi la godis i granen och sen fick killarna fotbollskort och arvid en tidning med pokemon som innehöll vantar och plånbok bland annat. Pepparkakashusen åts upp och Arvid briljerade med att rita hela familjen på sin rittavla. Både Albin och Joel är duktiga och rita vilket dom inte ärvt av mig. Albin ritar sin idol 2 pac i olika situationer.

   

 


  Arvid, denna roliga människa som har ett sånt stort ordförråd trots sina 3 år bara. Han höll på med något och vi frågade vad " Det är något med elitutrustningen". Sen var han kissnödig vid frukosten och då sa vi men skynda och gå och kissa och då svarar han " Det tycker jag är ett fult ord" och precis innan hade han tittat på Bamse där skalman säger att skynda är det fulaste ord han vet. Det lät oerhört roligt. Förra helgen sa han " Jag ska jobba som fågelskrämma när jag blir stor för 4 kronor i månaden". Nyss spelade Joel och Arvid tv spel och då säger Arvid " Joel du måste gå in där inne för att komma i säkerhet". När grannkvinnan gick förbi utbrast Arvid "Vilken fin kvinna" och vid frukost igår så sa han till Joel " Varför sitter du på mors plats?" . 3 åringar är så härliga, och han har vunnit högsta pris i storebrors lotteriet. Båda storebröderna har Arvid som bakrund på sin låsskärm på mobilen. När Arvid skulle sova middag så fixade Joel det och nattade honom.


     

 

 

 



Vi blev bjudna hem till min bror Henrik med familj. Plinglördag och massor med gotta. Middagen var helt otrolig med tillhörande magisk efterrätt och på morgonen bjöds det på lyxfrukost. Vi spelade spel och Arvid gjorde så vi alla entrade dansgolvet till låtar han bestämde. Kusinhunden vilade efter en jakttur tidigare på dagen.

 


Pojkarna hade en önskan om att få besöka Norells bowlinghall igen som jag fixade förra året. Så förra helgen körde vi. Killarna får låtsaspengar så får de planera sina inköp i bowlinghallens butik. Vi skrattade så mkt och när jag kollade bort så hade jag haft tjuvar i kassan så ordningsvakten Börje fick komma och styra upp allt. Med små medel kan man verkligen göra roliga saker.


                 

Så har mello börjat och jag tycker det är så kul med musiken som lyser upp i mörka februari. Nu var det inge vidare startfält men tyckte Jon Henriks låt var riktigt bra. 


     


Jag har tagit tag i min onda axel också och samma dag som jag ringde så fick jag komma till läkaren. Vart satt på 2 veckor medicinering, en medicin som skulle förstöra magen så fick en medicin mot det också och sen ska jag till sjukgymnasten.  Ska då också ta tag i min fot som jag stukade i somras som gör så ont. Det ser ut som en boll på sidan av den ena foten. Så lite skillnad minsann. 


   


Det var allt för denna gång. Sköt om er och försök glädjas med det ni har och inte fokusera på det ni saknar. Nu ska det fixas mat till mina minsta pojkar. Mina två stora pojkar är iväg på kick off med Albins fotbollslag i Skinnskatteberg.


Kraaaam



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fröken Svår - Onsdag 10 april 13:00

Sist vi hördes så var ju frågan om Joel skulle orka med att laga mat då han haft feber dagen innan men han blev frisk och orkade genomföra den sista bjudningsmiddagen för varandra. Det var samtidigt dags för första mello deltävlingen. I denna famil...

Av Fröken Svår - Fredag 2 feb 17:15

2024 har startat men låt oss gå tillbaka ett steg till 2023.   Jag hade riktigt julkänlsa inför julen 2023. Ingen stress, ingen press och massor med snö. Jag verkligen njöt av lugnet trots att vi gjort annorlunda då Jens var ledig mellandagarna o...

Av Fröken Svår - 31 december 2023 10:30

Årets sista dag idag som skrivs ut 123123 om man hade bott i ett annat land . Enligt tradion så brukar jag sumera året här inne genom att gå tillbaka och se vad vi gjort.    Januari:   Vi började det nya året med att åka upp till kungsberget ...

Av Fröken Svår - 23 december 2023 15:27

I början på oktober så var vi syskonskaran med några av våra barn på AIK match. Jens körde gänget till matchen och åkte sen vidare till mulle meck parken och lekte.         Så har vi firat pappan i familjen som fyllde 37. Detta firades med ke...

Av Fröken Svår - 1 oktober 2023 18:15

Semestern är förbi och hösten med tillhörande vardagen är här. Jag vet inte vart tiden tar vägen, det känns som man inte hinner någonting. Känner mig ledsen och glad på samma gång. Harmoni med vissa saker och oroligher med andra. En typ av balans. Me...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards