Amodernmyth

Direktlänk till inlägg 20 december 2022

En fullspäckad höst

Av Fröken Svår - 20 december 2022 09:45

Ni börjar bli vana med att det går långt mellan inläggen och då följer monster inlägg där man sammarfattar allt de senaste två månaderna.


Måste börja med att skryta över det som jag är mest stolt över. Har ju inte lyckats få nån fin utbildning, eller nån tjusig titel i arbetslivet att vara stolt över men jag har lyckats få fantastiska barn.


Albin kom hem från skolan och sa att hans lärare kommit och satt sig vid honom vid maten och sagt  " Du är verkligen en väluppfostrad kille" och direkt anslöt sig en annan lärare och höll med. Någon dag tidigare hade en annan lärare bett Albin stanna nån minut efter skolan för att berömma honom för hur bra han är på att lyssna och engagera sig i lektionerna.


På förskolan så sa personalen att Arvid var en sån fin kompis med alla, och alltid lyssnar så bra. Arvid som är 3 år och har stenkoll som frågar om det är Bianca Ingrosso jag läser om när vi läser i boken Bernad och Bianca. Han som säger tack mamma och när jag frågar varför han säger tack så svarar han " för att du berättade att jag inte ska röra spisknapparna". Han som säger " mamma du hatar våld och jag hatar djurgården".


Så har vi världens bästa Joel som hämtar Arvid på förskolan helt själv. Man glömmer ibland att han bara är 8 år.

Joel som kämpat varje dag sen i slutet av sommaren med sitt öga som vi känner oss maktlösa inför då han varit två gånger på akademiska men det är fortfarande lika illa. Joels hjärta som är så fyllt av kärlek, man vill bara hjälpa honom,



 

 


Tacksamhet.


Vi har avklarat tre födelsedagar sen sist och först ut var pappan i familjen. Det årliga kortet på mina pojkar.


 


I slutet på oktober åkte vi ner till Vimmerby för att hälsa på kusinerna och gå på Astrid Lindgrens värld tillsammans.

Trots vädret så vart det en väldigt mysig utflykt och alla skådespelarna på ALV är helt otroliga. Vi valde att se två Pippi och två Ronja och där imellan hann vi titta på marknaden. Sen åkte vi och satte blomma och tände ljus vid pojkarnas farmor och farfars grav innan vi åkte tillbaka till kusinerna. Alltid lika trevligt att få kvalitetstid med familjen Karlsson   


   

 

       

 


Sen blev det födelsedagsvecka som innehöll massage, middag på pinchos med Nathalie, hyra Elvis filmen med min favvo Austin Butler och den avslutades med att åka in till Sthlm för en födelsedagshelg. Då jag fyllde på fredagen så åkte vi in och checkade in på Clarion Sign där dom hade fixat så fint med ballong och ett litet frukt/choklad fat på rummet.


       


Vi tog ett varv på stan och kunde sitta på uteservering och titta på folk. Vi hann se Simon Sköld, Penny Parnevik och Staffan Hellstrand inom loppet av en timme. 


     

Sen landade vi en stund på rummet innan vi gick och åt middag. Mätt och nöjda så blev det en lång promenad genom stockholmskvällen med lite churros som bränsle. När vi kom hem var vi så nöjda och trötta.


   

           


VI vaknade upp till ett soligt men blåsigt Sthlm och efter frukost och en till vända på stan så tog vi bilen ut mot Sickla för att checka in på hotel Tapetfabriken. Ett jättefint och stort rum, där vi glassade omkring i morgonrock och tofflor innan jag skulle få göra det bästa jag vet, nämligen sjunga in i studio igen. Min present av mina killar. Tyvärr fick Albin ont i magen så han och Joel gick tillbaka till rummet och det satte sig som en oro i mig såklart, så jag kunde inte "släppa loss" på samma sätt.  Men herreguuuud så roligt det är och Martin som är Jens kompis hade fixat med födelsedagsbubbel och godis, så jäkla fint!  Arvid höll ställningarna med att ta selfies.


                 


Personalen på hotellet var så trevliga och gjorde allt för att vi skulle få sitta ihop med frukosten. Hon erbjöd sig att öppna ett konferansrum till oss men vi hittade en plats. Så frukost, vila och dusch så var vi nästan redo för att åka hem. Ett stopp på Mr Cake där vi valde en varsin godsak att mumsa på när vi kom hem.


 


När man är inne i en festlig period så är det lika bra att fortsätta så vi hade våran årliga halloweeen fest. Barnen tycker det är så skoj med läskig dricka och monster hamburgare. Barnen får även gå bus eller godis men bara ringa på vår dörr.


                 


 Vi var iväg och tände ljus vid all helgona. Första gången vi tände för farmor, och det blir alltid lika känslosamt. En väldigt fin stund att tänka på de som fattas oss.


 


Olympia dagarna nere i idrottshuset fick killarna gå på tackvare morfar och mormor på höstlovet. De provade massa olika sporter och sprang olympia loppet .


 


6 november var en känslosam dag eftersom Sebastian Larsson, Mikael Lustig och Per "Pertan" Karlsson skulle avtackas efter sista AIK matchen. Tyvärr vart det förlust i matchen men allt runt omkring var helt otroligt. Norra stå sjöng " Per Karlsson, världens bästa Karlsson. Han gör inga mål, han är bäst ändå" hela matchen. Tifot var magiskt och ögonen blanka.


         

Vintern kom med första advent och det är nått speciellt med ljuset från adventsljusstakar och stjärnor. Vi passade på att göra pepparkakshus och Albin och Joel hjälpte till och satte datum på saker som skulle vara till Arvids paketkalender. Arvid visade också stolt upp sin arga gubbe som han ritat.


   

 

       

Vi hade även ett jättemysigt och lyckat glöggmingel för stora och små. Vi dukade upp lite gott och sen väntade tipspromenad som Jens och jag gjort till de vuxna och sen göra mål på tomten samt sätta dit ögon, näsa, skägg och tomteluva på tomtens ansikte för barnen. 


     

 

           

 

Alla barnen fick med sig en godisstrumpa med sig hem och vinsten i tipspromenaden tog Linda hem och det var en låda med lite smått och gott i. Jens och jag fick fina presenter också, med blommor, choklad och ljus. Carina, Firat och barnen stannade så det blev spontan pizza och prat. Dagen efter vaknade jag så tacksam och nöjd över den förgående eftermiddag. Knäckklubborna vi gjorde blev mjuka så de fick flytta in i frysen så vi provsmakade dom dagen efter och dom var så goda. Det fanns dessutom en hel del gotta kvar så vi bjöd över mamma och pappa på lite adventsmys.


   

 


Jens och jag firade 18 år tillsammans, vilket är så svårt att greppa. Jens som var 18 år när vi träffades och nu har vi levt lika länge ihop som han var gammal då. Vi fick barnvakt några timmar och tog en middag på pinchos och sen en barrunda runt i vår fina lilla stad innan vi tog bussen hem. Helt perfekt.


         


Inget lucia tåg på förskolan och ingen lucia fika på jobbet så då får man fixa det själv, så vi bakade pepparkakor och lussebullar och fick njuta av vår egna lilla tomte. Arvid som säger så roliga saker. Han har varit inne i en period där han säger " Tänk om" och den roligaste var när han sa " Tänkt om tjejer fanns på riktigt". Han skalade ägg här en morgon och sa att han blev så förvirrad av att skala ägg och som säger pastanara iställer för carbonara. Han kollade även på tv och utbrast " Oj vilken läskig kvinna". 



     


Vi har firat den sista födelsedagen för året och det var Albins 11 års dag. Efter han slutat skolan så fikade vi och åkte ner och badade i badhuset. Han hade även beställt hemmagjord pizza och så hyrde vi Jag är Zlatan filmen som jag och Albin såg tidigare i år på bio men väntat på att få visa de andra i familjen. Han var så nöjd med sin dag och kalasandet fortsatte sen på söndagen när släkten kom och firade.


       


Så blev det vinst för Argentina i fotbolls VM, musikhjälpen är slut, granen är pyntad och julklapparna inhandlade.

Hoppas ni får en riktigt God Jul.


     



/A





 
 
Ingen bild

Bitte

20 december 2022 18:40

Det är så roligt att läsa din blogg, du skriver så fint.
Alla dina pojkar är så fina och det är du också 🥰❤

Fröken Svår

20 december 2022 20:37

Tack bästa Bitte, alltid så fina ord från dig

 
Ingen bild

Mamma/mormir

20 december 2022 22:47

Älskar att läsa din blogg om allt roligt ni gör🫶Killarna är så mysiga med varandra❤️❤️❤️Älskar er🫶

Fröken Svår

21 december 2022 11:23

Tack älskade mamma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fröken Svår - Onsdag 10 april 13:00

Sist vi hördes så var ju frågan om Joel skulle orka med att laga mat då han haft feber dagen innan men han blev frisk och orkade genomföra den sista bjudningsmiddagen för varandra. Det var samtidigt dags för första mello deltävlingen. I denna famil...

Av Fröken Svår - Fredag 2 feb 17:15

2024 har startat men låt oss gå tillbaka ett steg till 2023.   Jag hade riktigt julkänlsa inför julen 2023. Ingen stress, ingen press och massor med snö. Jag verkligen njöt av lugnet trots att vi gjort annorlunda då Jens var ledig mellandagarna o...

Av Fröken Svår - 31 december 2023 10:30

Årets sista dag idag som skrivs ut 123123 om man hade bott i ett annat land . Enligt tradion så brukar jag sumera året här inne genom att gå tillbaka och se vad vi gjort.    Januari:   Vi började det nya året med att åka upp till kungsberget ...

Av Fröken Svår - 23 december 2023 15:27

I början på oktober så var vi syskonskaran med några av våra barn på AIK match. Jens körde gänget till matchen och åkte sen vidare till mulle meck parken och lekte.         Så har vi firat pappan i familjen som fyllde 37. Detta firades med ke...

Av Fröken Svår - 1 oktober 2023 18:15

Semestern är förbi och hösten med tillhörande vardagen är här. Jag vet inte vart tiden tar vägen, det känns som man inte hinner någonting. Känner mig ledsen och glad på samma gång. Harmoni med vissa saker och oroligher med andra. En typ av balans. Me...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards