Amodernmyth

Alla inlägg under april 2015

Av Fröken Svår - 29 april 2015 20:22

Albin i morse.


"Mamma, vet du vad jag kallar lillebror?" 

-Nej svarar jag.

" Superhjälte" 

  


Helgen var ljuvlig och vi kände oss väldigt pigga så vi var uppe sent på natten och barnen sov till 8 på morgonen. I lördags åkte vi och köpte födelsedagspresenter till Joel. Tänk att han fyller 1 år om 2 ½ vecka! Tiden med andra barnet går så mycket fortare.


 



I söndags så rensade vi förrådet, och tog ut utemöblerna och var ute precis hela dagen med både lunch och middag utomhus. Så nu är vi redo för vår och sommar. Så byggde vi ihop cykelkärran och grabbarna satt i den och bara tjöt av skratt. Det är sån lycka att höra dom där två busa. När jag lagade mat så kom Albin in och sa att pappa gjort illa sig på fingret och blöder.  Då sa jag :  Aj då , då behöver han nog en kram. Då säger han " Jag tror han behöver plåster " . Haha.


 


Igår  var det tjejkväll på stan så jag och mamma cyklade ner och kikade i affärer och tog oss ett eller två glas vin. Så härligt att kunna sitta på uteserveringen och titta på folk och bara prata.


 


Så tacksam för min fina mamma. Hon är så härlig att umgås med och vi har så trevligt. Man kan verkligen prata om allt från himmel till jord med henne.


 


Mina händer är helt förstörda. Dom bara spricker och blöder. Jag brukar ha så på vintern men inte nu när det är varmt ute. Helt skumt.


/ A

Av Fröken Svår - 22 april 2015 20:55

I förra veckan dök det upp det roligaste man kan få i brevlådan, nämligen en bröllopsinbjudan. Jag blev så glad och studsig tills jag såg datumet...samma datum som vi åker till Mallis. Fyy så tråkigt! Jag ville sätta mig i soffan och grina. Det finns ju inget roligare än bröllop, att få dela glädjen med brudparet. Det är ju faktiskt en av de bästa dagarna i ens liv och att man får bli bjuden att ta del av det gör en ju så glad!


  

Annars är det full fart. Joel klättrar ju upp för soffan så det är inte en lugn sekund. Tänderna ploppar fram och han sjunger VOV VOV när Albin sjunger " Who let the dogs out ". Så jäkla sött. Han imiterar även hästar bra och säger pappa klockrent. Idag har vi lärt honom High five. En riktig busunge är det också, så igår slängde han ner sin napp i toan och bara stod och betraktade den. Haha.


 


I måndags så kom postbilen åkandes i vanlig ordning och Albin sa " Jag hämtar posten mamma! ". Jag svarade: Men ska du verkligen gå ut i bara kalsongerna? Då ropar han från hallen " Nej jag tar gummistövlarna också". Haha så jäkla rolig. Han har så fantastiska funderingar och ibland önskar jag att alla hade hjärnor som 3-åringar. Tänk va roligt och lätt allt skulle vara. Han frågade mig i måndags " Varför sitter rumpan bak för? " . Man får verkligen testa sina egna kunskaper. Älskar att prata och höra hans funderingar. När han gungade så sa han " När jag blir stor, då ska jag bli sopgubbe och ha två hundar. Den ena ska heta Pongo och kallas för Picknick och den andre ska heter Tjifen och kallas för Chefen " .


 


I lördags tog vi oss ner på byn då de vankades marknad och tivoli. Vi tog även ett varv inne på företagsmässan och där passade vi på att tävla om en fin stor kopparlykta hos färgnyans. Jens svarade rätt och han blev väldigt glad när han åkte förbi deras butik där det satt en skylt att han vunnit!! Den är så himla fin men gör sig inte rättvisa på bild.


   


/A

Av Fröken Svår - 14 april 2015 19:05

Fredagen vart kaos här hemma efter jag skrivit inlägget. Fick ju äntligen avin från blogg till bok att mina böcker kommit så jag klädde på Joel och mig och Albin skulle bara gå på toan och göra nummer 2.  Jag hade gjort mig fredagsfin med kläder och smink. När han ropade färdig så ställer han sig i all hast och den lilla koppen som ligger i potten ( man lyfter bara ur koppen för att tömma pottan) följer med honom upp i stående position och väl där lossnar den från rumpan rakt ner i golvet och poff så skvätter kiss med bajs ( mest kisstänk med bajspartiklar)  upp i mitt ansikte! Alltså jag höll ju på att dö och det ända jag tänkte på var att jag hållt munnen stängd. Så håller jag på och torkar upp det som hamnat på golvet och tar i för hårt när jag ska spola ner det i toan så spolknappen fastnar och vrider sig i toan vilket leder till att den står och rinner hela tiden. Kunde till slut få stopp på rinnandet i toan genom att skruva bort knappen. Men nu måste en ny beställas. När jag äntligen får gå in i duschen och tvätta mig så kliver jag rakt på en glasbit som skär upp min fot. Behöver jag säga att jag då började gråta! Dagen innan hade jag tappat glaslocket till burken jag förvarar bomull i, i duschen men trodde jag fått bort allt. Så mitt inlägg jag skrev tidigare på fredagen om hur nära man har till bajs numera, fick jag verkligen bevis på. Egentligen borde jag väl inte ens skriva om det men nu kan jag skratta åt det.


 


Lördagen började med två däckbyten på bilarna, sen vidaret till Hälla för att lämna tillbaka några tröjor , sen hemåt och till Björnbo 4H gård där vi kollade på djur och Albin red.

 


På söndagen styrde jag bilen mot Bålsta och hem till Jennie. Klockan 11 landade jag i deras soffa och sekunden senare plingar det i telefonen där Jens smsar och säger att jag kan höra av mig när jag är på väg hem. Kollade på klockan och hon var 17:30. Herregud vad tiden går fort när jag och Jennie sätter igång och pratar.


 


Idag har vi fixat pass åt Joel. Det gick jättebra och det visade sig att även Jens behövde förnya sitt så det gjorde vi också. Polisen sa efter att ha tittat på Jens bild som hon tog " Det är det här vi kallar för ett äkta mug shot". Haha.

Så ringde Karin tidigare idag också. Dom fick ju sin lilla bebis förra onsdagen. En söt liten Melvin. Man längtar tills man ska hälsa på.


Så håller dom på att gräva för fibret nu. Full fart!


Idag när Albin kom hem från dagis så satt vi vid köksbordet. Så sa jag " Jag älskar dig Albin " då svarar han: "Jag älskar dig också....iallafall lite grann" Hahah. Igår kom han ut i köket när jag dammsög så sa han " Stäng av den där, jag hör inte ett ord på tvn". Så otroligt rolig!

 



Ha en bra vecka!


/ A


Av Fröken Svår - 10 april 2015 08:33

Fredag igen! Vad är det som händer, går alldeles för fort. Jens har ju varit ledig de senaste fyra fredagarna men idag jobbar han.


Förra fredagen när vi var hos Jill och Henric så diskuterade vi att mat och bajs aldrig varit så nära varandra som det är nu. Jag menar, man kan stå och laga mat och nästa sekund så ska man torka nån av pojkarna (dock inte Jens som klarar av att torka sig själv)  i rumpan för att sen sekunderna senare fortsätta laga mat. Eller som idag då jag både hann leta springmask och byta bajsblöja samtidigt som jag käka frukost. Hahah. Blir ju nojjig när jag läste en artikel på facebook att springmasken slår rekord i år och plötsligt säger Albin att det kliar i rumpan. Fick ju först googla upp hur det skulle se ut ( hur gjorde man förr i tiden utan google? ) Turligt nog var det ingen mask och det visade sig senare att de var på skinkan de kliade.




Var hos BVC igår och vägde och mätte lite. Dom är så mysiga där på lilleskutt ,speciellt Kerstin. Joel fick ju ett smultronmärke när han var nån vecka gammal. Sen vid 8 månaders ålder började de blekas bort. Så häftigt! Titta även så fint hans ärr är från operationen är som ligger precis vid naveln.


    



Idag har ju lovats fin väder så vi ska ladda grillen och lägga på en god köttbit men solen vill inte visa sig ännu och det är riktigt kallt ute. Hoppas det hinner ändras.Ikväll spelar även Miriam Bryant här i stan. Lite sugen på att gå samtidigt som jag känner att soffan lockar. Men det är ju så kul att gå ut och dansa!  Önskar er en trevlig helg!


/ A


  



Av Fröken Svår - 7 april 2015 19:01

 


Efterrätten i söndags var sjukt god! Tagen från Niiinis blogg.  Kinderägg med vitchokladmousse och en mandarinklyfta som dekoration så de såg ut som ett riktigt ägg. Otroligt gott!


 


I måndags vaknade Joel och jag upp till en hotellfrukost med prinskorvar, bacon, ,äggröra, krubbelurer, köttbullar, bröd etc som var uppdukad av Jens och Albin. Det fanns allt möjligt gott och vi var så mätta att vi ( Jens och jag ) inte behövde äta förens till kvällsmaten.


Här är en del av det som serverades.

 


På kvällen gick vi till mamma och pappa där de serverades middag. Supergott!


Bästa brorsorna.  

 


Idag åkte jag och Joel till Eskilstuna efter vi lämnat Albin på dagis. Där mötte vi upp Emilia för en fika! Vi har ju inte setts på 5 år så det var jättetrevligt! Efter det handlade vi en blomma på blomsteraffären som Joel och jag satte vid min mormor och morfars grav.


 


/A

Av Fröken Svår - 5 april 2015 18:59

Vilken härlig påskhelg vi haft och än är den inte slut.


I fredags åkte vi ut till Jill, Henric och deras små grabbar William och Alexander. Albin trivdes som fisken i vatten där ute eftersom de finns massor med hästar och en hund. Dock ska allt vara på avstånd. Joel klappade dock en stor häst men Albin ville inte. Vi hade köpt avlånga såpbubblor mojänger så vi gick ut och blåste såpbubblor. Efter följde god mat och en misslyckad påskkaka jag bakat och tagit med. Vi hann med en hel del skratt innan det var dags att åka hem runt 23:10. Barnen sov så gott även när vi bar ut dom i bilen och fortsatte sova när vi kom hem.


 



Igår åkte vi till Bålsta vid 13 tiden för påskfirande hos min bror Henrik med familj. Det börjades med fika som Ida bakat och sen började Arsenal-Liverpool matchen som grabbarna ägnade sig åt och Albin fick leta påskägg. Sen lite påskpyssel och sen gick Ida och Albin ut tillsammans med solo och lekte i lekparken och hoppade studsmatta innan det blev påskbuffé som var så god! Efter maten blev Mattis och jag fina i håret av Ida och Elin samtidigt som vi drack bubbel. Rena lyxfruarna ;-)  Så hann vi med att spela monopol där Mattis vann. Vad hände? Jag hade ju guld läge!! Sen sov vi kvar där.


 


Vid lunchtid lämnade vi Bålsta och åkte mot Barkaby och Lekmer butiken där Albin och Joel skulle få spendera sin påskpeng . Albin hittade grejer till hans playmobil bondgård men Joel får snällt spara sin peng för det fanns inge kul till honom. Sen åkte vi hem och städade så nu sitter vi här med god middag i magen , nyduschade och glada! I kylen väntar en spännande efterrätt som jag visar en annan dag om det blev bra.


Imorgon fortsätter påskfirandet!  God fortsättning ( Säger man så även vid påsk? )


/A


 

Av Fröken Svår - 3 april 2015 12:48

Detta är ett klagoinlägg för ibland blir jag less!


När vi var och handlade i onsdags så skulle vi ha oxfilé. Vi hittade en liten bit som det stor 960 gram vilket vi tyckte var skumt . Vi hittade då en annan bit på 780 gram och vägde dom båda i varsin hand. Aldrig i livet att den lilla biten kunde väga så mycke så då gick vi och vägde den i charken och mycket riktigt så vägde den 610 gram. Tänk vad lurad man kan bli ifall det var den enda biten som låg kvar och man inte kan jämföra. Jaja vi struntade i oxfilén då jag kom på att jag är ju föräldraledig utan pengar nästa månad men vi ordnade iallafall så någon annan inte blev lurad.


Igår var jag och smågrabbarna och handlade det som inte fanns dagen innan och jag säger det att folk är ju galna i dessa högtidsdagar. Det knuffas och trängs och dom ser verkligen inte Albin som går så snällt bredvid så han fick en tjong i huvudet av en kundvagn och blev ledsen. Idioter!!  1 timme senare ( utan att ha handlat mycket , bara massor med folk) när vi handlat klart och packade i kom en tant och sa, Vilka otroligt snälla pojkar du har. Jag blev varm i kroppen och fick upp hoppet för mänskligheten igen då det säger tjong på min hälsena som någon kör på. Less igen!


Vi bestämde att pojkarna skulle få sitt påskägg igår eftersom vi ska vara borta mycket den här påsken. Så Albin letade reda på både Joel och hans ägg som påskharen gömt i vår lilla trädgård.


 


Jag börjar bli så trött på föräldrar. Varför skaffar folk barn? Facebook har blivit en klagomur för trötta mammor verkar det som. Tur att deras barn inte har facebook så dom kunde spy ut hur trötta dom är på sina föräldrar. Jag förstår att man är trött och man får sova lite men vad hjälper det att lägga ut det på facebook? Jo dom får ju folks medlidande genom att dom skriver " Åh stackars dig" "Kämpa" " Håll ut" . Alltså jag kräks. Det är väl ingen jävla sjukdom man fått utan ett barn. Vilket man inte skaffar för att få sova mer och ha mer egentid. Sluta sitt på facebook och sov istället om ditt barn nu sover samtidigt som du sitter där. Som en jag har på facebook som alltid gick in och uppdaterade hur länge bebisen varit ledsen. Ah men vafan logga ur och försök ta reda på varför bebisen är ledsen. Bebisar är inte ledsna utan anledning. Igår läste jag det sjukaste jag sett på facebook men tänker inte ens skriva om det här för de gjorde mig så jäkla förbannad. Jag är också trött, men behöver inte skriva ut det på facebook så min klasskompis ifrån 3:an vet det.


En nyvaken rödluvan var också med och kollade efter påskägg !

 


Sen den där pappan på Leo's lekland som tagit med sina pojkar på 4 och 5 år som inte fick någon uppmärksamhet av sin pappa som satt uppkopplad på nätet hela tiden dom var där. Han beställde in bakad potatis ( Kom igen, till en 4 åring? ) och dom vägrade äta. Dom satt och grät samtidigt som pappan stirrade ner i sin dator. Pojkarna sprang dessutom runt där inne med skor på sig! Till slut så fick den ena pojken en korv i stället som han ironiskt nog satt åt precis bredvid " FÖRBJUDET ATT ÄTA OCH DRICKA PÅ LEKOMRÅDET" skylten. Han tyckte nog att han var årets pappa när han tog sina pojkar till ett lekland men att han själv satt med huvud i cybervärlden såg han inte.


Dagis har ju fått en vattenläcka också som skulle ta 2 månader att återställa. Albins avdelning och en till är drabbad.


Nu blir det dusch innan vi åker till Jill , Henric och pojkarna.


Glad påsk och ja jag är glad bara lite förbannad på mänskligheten ibland. Tur att jag är så jäkla perfekt ;-)


/ A

Av Fröken Svår - 1 april 2015 14:29

I måndags hämtade jag mina brorsdöttrar vid busstation. Dåligt väder på måndagen men tisdagen var fin. Albin cyklade och vi gick till lekparken. Sen efter vi lekt en stund gick vi vidare till affärn där Ida bjölbin och Elin på glass i vårsolen. Mysigt! Dom är  så goa dom där tjejerna.


 


Idag har vi påskpysslat lite med hjälp av Albins händer och fötter. Några grejer har vi stoppat i kuvert och skickar ner till farmor.


 


Nu väntar vi på Jens så vi kan åka och handla hela familjen inför påsk. På långfredagen ska vi till Borgström/Nylander och på påskafton ska vi till bror Henrik med familj. På söndag hoppas vi att vädret blir okej ( vilket de inte ser ut att bli) men då ska vi ta en tur till 4H gården som öppnat här i krokarna.



Roliga Albinson :-)

 


/A

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards