Amodernmyth

Alla inlägg under maj 2015

Av Fröken Svår - 30 maj 2015 13:55

I onsdags hade jag och Albin lyxen att få komma ut till min klasskompis Malins jobb och fika och Albin fick både borsta och rida på häst. Hon jobbar med hästar så de var ju rena paradiset för Albin. Sophie och hennes tjejer Stina och Bonnie var också med. Man höll ju på att smälla av när Stina och Albin red tillsammans på hästen. Sötnosar!


 


I torsdags så var jag iväg och klippte mig. Så välbehövligt men jag tror aldrig jag klippt så lite trots att det rök över 10 cm. Haha. Igår jobbade Jens över och Joel gick runt kvarteret med sin gåvagn. Han har gått hela 19 egna steg och ställer sig upp från sittandes och knatar iväg. Men han är lite rädd så man vill ju inte pusha honom allt för mkt. Albin sa till mig att Joel är hans assistent. Haha hur kan han ens veta om såna ord?


 


Jensa jobbar idag också och nyss vart vi spontan bjudna till Hanna , Micke och deras Moa och Maja ikväll. Mysigt. Fotorna har kommit från fotograferingen också. Förstoringe vart en nakenbild precis som med Albin men den lägger jag inte upp , utan jag lägger upp favoriten. Dock blev Joels nakenbild i färg bättre än den i svartvitt men eftersom vi redan framkallat Albins i svartvit måste de här vara samma. När vi tog bilden så kissade Joel ner Jens så resten av fotograferingen fick Jens vara dygnsur.


 



Ha en bra helg och glöm inte mor imorgon ;-)


/A

  

Av Fröken Svår - 26 maj 2015 19:32

 


I fredags kom Bitte och Birgitta hit så var vi och käkade på vita elefanten. Jättegott och trevligt! Tiden gick alldeles för fort så det får vi göra om :-)


 


I lördags var det dags för fotografering av Joel. Fotografen visade sig vara en jättemysig tjej som man kände sig trygg med. Joel ville inte riktigt vara med utan hon kunde ta två bilder sen skutta han iväg och man fick sätta honom på plats igen. Haha vi skrattade gott. Hoppas det vart nått bra foto iallafall :-)


 


På kvällen i lördags var vi hos bror med familj i vanlig ordning när de vankas Eurovison. Flaggan gjordes i ordning och vädret bjöd på sin bästa sida som vanligt. Vi hann med jättegod mat och grabbarna badade bubbelbad innan Eurovison började. Måns Zelmerlöw gjorde ett sjukt bra framträdande och det kändes som han skulle vinna, vilket han också gjorde!! Jag var så glad och kunde knappt sitta still! Underbart. Albins första Eurovison så vann Loreen allting och nu Joels första Eurovision så vann Måns. Förra året var det så tidigt så då hade inte Joel fötts ännu.Vi var inte i säng förens 02:30 men det var det värt.


 


Idag har Albin varit hemma från förskolan för de var nämligen Pippisång och teater i skolparken idag. Så jag packade picknickkorgen och frågade om mamma ville följa med. Jättemysigt var det och det var även andra Astrid Lindgren figurer med.


 


När Jens kom hem från jobbet åkte vi upp till Freddan och beställde ny bil. Den nya avensisen släpps nu i Juni så vi beställde en sån. Jag är kär i färgen på den så nu längtar jag tills vi får hämta den.


 


/ A

Av Fröken Svår - 22 maj 2015 10:09

Rubriken kommer från våran roliga Albin. Han byter ju ut F mot S när han säger saker så Buffel blir Bussel men när han säger F helt själv så är det klockrent. Vi har börjat säga Buffel med F eller Fredagsmys med F, och det har tydligen satt sig hos Albin då han säger de flesta ord och avslutar med F. Så här om dagen sa han Chokladboll med F och Bosse med F...Haha så han tror alla ord innerhåller F nu. Sötnos!


Såhär satt dom när jag kom in i vardagsrummet. Världens finaste brorsor   

 


I tisdags kom Marika och hälsade på med sin 6 månader gamla Elin. Så söt och charmig var hon. Marika och jag gick i gymnasiet tillsammans och för 4 år sedan flyttade hon till Danmark och kärleken. Jättekul och ses då det var 2 ½ år sedan sist. Vi bestämde att vi skulle samla ihop gamla gänget (Marika, Fia, Jessica, Maria och jag ) för lite mat och dryck och sagt och gjort så har vi en date inbokat i augusti!


Lilla Joel började gå sina första egna steg förra veckan. 6 underbara små steg helt själv. Så stolt. Vi har ju en trapp här hemma och grinden på övervåningen brukar smälla igen av sig själv ibland. Det gjorde den här om dagen och jag tänkte inte mer på det men så smällde den igen och så hör man ett litet skratt. Jag börjar leta efter Joel och hittar honom uppe på övervåningen. Då har grinden nere varit öppen och han har klättrat hela vägen upp själv. Åh får ont i magen när jag tänker på vad som kunnat hänt!


Vi var på bvc i tisdags också för 1 års kontroll. Läkaren där är så himla barsk och inte alls mjuk som man borde vara när man har att göra med barn. Hon högg in med sprutan och det blödde och blödde på lilla Joel och han var ledsen. Usch vad jag ogillar henne men sköterskan är så mysig! 80 cm lång och 11 kg är vår guldklimp!



Lyrisk kille som fick tag på Beasåsburken!

 

När vi var på coop och handlade så ställde sig en av alkisarna precis utanför och kissade. Herregud vad han kissade, säkert i 3 minuter och barnen som gick förbi tittade hur den där snoppen far åt alla håll. Albin sa, han kissar ute, han kommer hamna i fängelse. Hahah. Alla hamnar i fängelse för allt möjligt i Albins värld.


Igår var de förskolansdag så då var det lite fix och trix på albins förskola och sen sjöng dom så fint och de hela avslutades med korv. Vilket härligt väder de var också.


 


Idag skulle vi iväg till Hanna och tjejerna men det hade hänt lite tråkigheter där så vi sköt upp det. Ikväll kommer Bitte och Birgitta till byn och vi ska gå ut och käka. Ska bli så trevligt! Imorgon är det dags för Joels 1-års fotografering nere på stan och på kvällen blir det Eurovision hos bror med familj. Den obligatoriska flaggan ska pyntas!



Trevlig helg!


/  A

Av Fröken Svår - 18 maj 2015 10:10



Såhär glad ser man ut när mamma och pappa tvingar en att hålla sin 1-års ballong ;-)


    


En jättehärlig 1-års dag är förbi. Firandet började redan i fredags då bror Fredrik med familj kom hit och käkade och firade Joel. Det verkade som Joel hade födelsedagsnerver då han inte somnade förens vid 23 på kvällen. Herregud den pojken är ju så kvällstrött annars.



Småkusinerna   

 


På lördagsmorgonen så plockade vi på oss ballonger och paket och gick in och sjöng för Joel. Han förstod ingenting då han först var lite ledsen i sängen och sen när vi började sjunga och kasta in ballonger i hans säng så satt han och bara stirrade nån sekund innan han bröt ut i glädje! Sötnosen, man undrar vad som snurrade i hans huvud just då. Albin var lite spänd innan när han stod med ballong och paket.


 


Sen dags för frukost och då var det ju premiär med Happy bearday muggen ! Ett självklart val för den som har födelsedag i denna familj. Han var nöjd trots att de bara var mjölk i annars ska de ju vara varm choklad med grädde i. 


 


Vädret var ju lika fint som förra året då han föddes. Iallafall till en början, på eftermiddagen blev det lite kallt.  Men vi dukade på altanen för fikagästerna.


 



Världens bästa storebror!

 


Så dags för den stora grejen, smaka tårta för första gången! Vi som trott att han skulle njuta som bara den fick fel. Haha han älskar ju all mat så vi trodde att grädde och sött skulle få igång honom men nej ingen wow reaktion.

 


Jättefina paket har han fått också! Så tacksamma för allt han fått! På kvällningen provade han rutchkanan och studsmattan. Så fick han siktet inställt på Albins godisskål och mycket målinriktat  snodde han en bit. Hahah han måste tyckt de var världens bästa dag, med fika och en godisbit.


 



En jättehärlig 1-års dag tyckte vi hela familjen. Så tacksam och lyckling för dessa tre killar i mitt liv.   

 



Måste ju berätta att vi fick mysa med fina gosiga Melvin i torsdags också. 5 veckor gammal och helt perfekt!   


Ha en toppen vecka!


/ A


Av Fröken Svår - 16 maj 2015 21:06

Ett år har gått sen där den omtumlande , skräckfyllda men också helt fantastiska dagen då lille Joel kom ut till oss. Jag har aldrig varit så rädd och hjälplös någonsin. Det är faktiskt den värsta dagen (eller rättare sagt de värsta timmarna) i mitt liv men framför allt så är det en av de bästa dagarna eftersom vi fick ut en frisk, perfekt liten gosse som gjort våran familj komplett. Om du förstod hur mycket vi älskar dig Joel och vi kommer alltid att stötta, hjälpa och älska dig !


Grattis älskade skrutt   


 


Kommer ett långt inlägg om hans fantastiska 1-års dag senare!


/ A

Av Fröken Svår - 12 maj 2015 12:06

" Pussa varann, det är så mysigt tycker jag " sa Albin i lördags och förde Jens och mitt huvud mot varann. Kärlek   



Förra veckan startade med snoriga pojkar som fortfarande håller i sig. I torsdags var jag ute och käka med Fia på Royal Street. Hade hört så mkt positivt om deras hamburgare och visst var dom goda men jag hade nog förväntat mig ännu bättre.


 


I lördags var det städdag med samfälligheten och det gick riktigt hett till och det delades ut hårda ord och tårar mellan folk . Dock inte från eller till oss men spännande var det. Albin var med och hjälpte till och gissa om han charmade folket.. Hahah underbara pojke! Han fick en peng av en farbror för att han var så duktig. På kvällen hamnade vi hos mamma och pappa fast vi egentligen skulle ut på promenad ner till Barn och babymässan.


 


I söndags så fick vi hjälp att köra ner lite skit som legat i vårt garage ner till återvinningen sen tog vi bilen ner till barn och babymässan. Albin fick rida och titta på djuren och det avslutades med Mojje som sjöng och showade. Riktigt roligt för både föräldrar och barn. Sen blev det tacos trots att det var söndag ;-)


10 dagar kvar på dagis för Albin innan han tar sommarlov i över 3 månader. Åhh va det ska bli mysigt!!   


 


/  A


Av Fröken Svår - 3 maj 2015 20:04

I torsdags då det var valborgsmässoafton kom Jill, Henric och deras pojkar hit och grillade. Så kul och se Albin och William som känt varann sen Albin var 6 veckor! Dom leker så fint tillsammans.


 


Efter maten så tog vi oss en promenad till elden på fanna ip där pojkarna även körde fiskdamm. Det var så fint väder hela dagen men de blåste ju och på kvällen blev det riktigt kallt. En trevlig kväll som vanlig med familjen Nylander/Borgström.


 


På fredagen fyllde mamma år så vi åkte mot Eskilstuna där dom var och blev bjudna på mammas goda smörgåstårtor och fika där på. Mumsigt och trevligt! Vi hann även kolla in hästarna innan vi åkte hem .


Små kusinerna som firade sin mormor respektive farmor.

 


I lördags var det dags för kosläpp som ingen av oss varit på tidigare. Vi kom dit i lagom tid och regnet höll sig borta. Eftersom Joel skulle varit född i lördags så fick han smaka en bulle. Han var helt lyrisk och satt och Mmmmade.. och sen när kossorna kom ut, ja jag undrar vad som rörde sig i hans huvud då , både sött och sen tokiga kossor. Underbara pojke.


 


Så roligt för oss vuxna också att se kossorna så glada. Hoppas vi håller detta till en tradition i vår lilla familj. Efteråt åkte vi mot Thuns som jag har hört ska vara ett bra shoppingställe men usch så besviken jag blev. Säkert bra för dom som gillar märkeskläder men det gör inte vi. Vi åkte snabbt därifrån och körde andra vägen hem via sigtuna.


 


Idag skulle vi äntligen få träffa lilla Melvin men eftersom Albin blivit snorig och hostig så tog  vi det säkra före det osäkra och flyttade daten. Vi pumpade då däcken i cykelkärran och tog en premiär tur och tittade på Ida som spelade fotboll här i stan. Pojkarna tyckte de var så roligt och vi  med! Tänk i sommar när man kan packa picknick korg och cykla ut mot bredsand och äta middag. Mys!!


 


Ha en bra vecka!


/ A

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards