Amodernmyth

Senaste inläggen

Av Fröken Svår - 15 mars 2018 20:13

Domen efter vattenskadan blev hårdare än vi trott. Dom behövde riva upp golvet i kök, hall och vardagsrum och ta bort en bra bit av väggarna i  vardagsrummet, köket och hallen. Så blev vi så chockade att vi dessutom skulle behöva betala en självrisk på 3000:- trots att vi inte orsakat det hela. Som tur var kom grannen och knackade på några dagar efter och när hon fick höra det erbjöd hon sig att betala självrisken så det kändes ju bra.


Dock tycker jag det är helt galet att vi som blivit rekommenderade att flytta ut härifrån måste leta boende själv. Tänk om huset brunnit ner och vi verkligen inte hade någonstans att ta vägen. Skamligt! Vi bestämde oss för att bo kvar iallafall. Att leva på övervåningen där vi har toalett, hall och barnens och vårat sovrum.


   


Vi höll på hela söndagen och flyttade möbler och barnen hjälpte till. Allt stuvade vi in i det rummet som klarade sig här nere. Det var kaos och första dagen åt vi middag på golvet i hallen och andra dagen höll jag på att bryta ihop när vi satt i barnens rum och åt korv. Barnen är härliga och Albin sa " Det känns som att bo på hotell". Som vi behöver deras tänk alltså.


     


Ett stor problem som jag har är att jag alltid tänker " Det finns dom som har det värre" och det resulterar i att jag mår ännu sämre över att jag mår dåligt. Jag får aldrig tycka att det här var ju skit för jag tillåter mig inte det. Som med detta så tänker jag att det är många i världen som skulle vilja ha så små problem som en vattenläcka och det är ju helt sant men ibland måste jag bara få tillåta mig att tycka att det är riktig skit!! Det gjorde jag på torsdagen när jag var gråtfärdig och tårarna föll på jobbet så jag gick hem och efter barnen lagt sig så satte jag mig i badkaren och bara grät och grät och tyckte faaan va jobbigt allt är! Det här året har börjat med en trasig tvättmaskin, en trasig bil som kostade oss nästan 10 000 och nu detta. Jens min klippa i livet fixade samtidigt nere samtidigt som jag gjorde vattnet i badkaret salt av tårar och när jag kom hem på fredagen så hade han gjort i ordning i datarummet med tända ljus och vi kan sitta där och äta. Underbar känsla och jag bara vände och såg positivt på det hela . Jag blev så otroligt glad! Värmefläktarna är igång och det är inte så varmt. Dom har även gjort superbra så vi kan laga mat utan problem, jag bakade tom bullar här om dagen.

Så nu ser vi målet där framme och nu tror dom på en torktid på 6 veckor istället för 10! Underbart!


   Så var det mellofinal i lördags. Som vi peppade upp med guldflugor till mina grabbar. Albin , jag och Jens hade glitterhår medans Joel ville ha svart och blått hår.Vi pimpade mellofint i killarnas rum och satte dit soffkuddarna så det var riktigt skönt att sitta. Så röstade vi såklart och Benjamin vart våran vinnare (mest för att vi gav högst poäng till honom för barnen skulle, själv hejade jag på renaida och Jens på mariette och martin almgren) och så visade sig att det blev sveriges vinnare. En supernervös Albin kunde pusta ut. Han älskar Benjamin Ingrosso.


             


Livet rullar på och Jens tatuerade sig i måndags hon samma tjej som tatuerade mig. Hänt lite skit i skolan för Albin som vi tagit tag i. Så glad att jag har Jennie och Bitte på jobbet att ventilera och gråta ut hos. En sak när det händer mig grejer men mina barn, då väcks tigern i mig. Men vi ger oss inte!


     Nu peppar vi inför en full helg med två kalas och konsert på söndag! Yey! Albin har ritat en teckning till ett av födelsedagsbarnen. Dom rider ju alltid käpphäst där hemma och jag tycker bilden blev så bra.


 


Trevlig helg och så roligt det är att få kommentarer och gilla tryckningar här på bloggen ;-)


/ A

ANNONS
Av Fröken Svår - 1 mars 2018 13:40

Gud va vi kämpade med pojkarnas rum. Långt in på småtimmarna har vi hållt på och efter de var tapetserat så låste vi deras rum och höll på ytterligare några dagar innan vi låste upp och dom fick se resultatet. Dom blev lika nöjda och deras glada ansikten kommer man leva på länge. Lite fix kvar med saker som ska upp på väggarna bland annat deras tv och sänglampor. Sen är vi ute efter ett playstation 2 ( japp ni läste rätt , det är 2:an vi vill åt då vi har så mkt spel till det)


 


   

 


Dom har inte velat vara på övervåningen själv förut men nu leker dom som bara den där uppe. 


   


Dagen efter fick Jens magsjuka och när de var dags att sova så började Albin må dåligt och kort därefter kräktes han. Lycka dock att han lyckades kräkas i burken för första gången, annars har det kommit rakt ut i sängen så man behövt byta lakan ett antal gånger under natten men nu slapp man det. Lycklig för det lilla. Joel och jag klarade oss konstigt nog. Det här fina kortet fick Albin med sig hem från skolan där hans klasskompis skrivit fina saker som beskriver honom. Tyckte de var så fint gjort.


 


Helgen den 17:e åkte vi ner till fina familjen Karlsson i frödinge. Jens bror Jonnie kom och fikade också. Vi fick massor med god mat och dryck och så hade vi alldeles för trevligt som vanligt och poff så var klockan 03:30 . Förstår inte hur tiden kan gå så fort men vi har ju mkt att gå igenom. Så glad för den här relationen vi har. På söndagen åkte vi till graven och tände ljus. Tänk att det gått 3 år sedan Jens pappa gick bort. Efter graven åkte vi till barnens farmor och hälsade på. 


     


Pojkarna kom ju hem till sportlov men redan på måndagen blev Albin sjuk i feber. På torsdagen var han piggare så då åkte dom skridskor och på eftermiddagen blev det skolsköterskan för Albin där allt gick toppen och även hos tandläkaren. På fredagen blev Joel sjuk. Världens tristaste lov! Nu har vi varit hemma hela veckan för jag blev dålig i lördags också. Känner mig helt svag fortfarande. Alltid när jag är sjuk är barnen också sjuka så man hinner ju inte bli frisk själv.


 

  Mamma och jag gick på pinchos i förra veckan. Jättemysigt att bara kunna prata om allt med en människa som aldrig dömer mig, som aldrig kräver något som bara ger tillbaka i form av kärlek. När jag har mina dåliga dagar (som är väldigt ofta nu för tiden) så orkar hon fortsätta lyssna och fortsätta fråga hur man mår. 
Som sagt så är vi ju hemma för både barnen och jag är dåliga. Så igår så hämtade Albin en banan och 10 minuter senare så tänker jag att grabbarna är så duktiga så jag sätter igång en film och poppar popcorn så kan jag vila lite i soffan men då när jag går ut i hallen så möts jag av en vattenpöl. Går in i köket och ser att det är fullt på köksgolvet. Får lite lätt panik men stänger av huvudkranen och försöker leta vart vattnet kommer ifrån. River loss brädor så jag kan titta in under diskbänken och där är det fyllt med vatten. Jens kommer hem och till slut lokaliserar vi det från grannen när Jens tittar in i hennes hus så ser han att det sprutar vatten och droppar från hennes tak. Vi försöker få tag på henne och till slut kommer hon. 


 


Det visar sig att hon mixtrat lite med sin trasiga toalett och när hon inte kan fixa den så lägger hon inte tillbaka locket på toan och stänger heller inte toadörren så någongång igår så började den spruta och sprutar alltså rakt på elskåpet. Rena turen att det inte började brinna. Vi hade vatten i kök, hall och vardagsrum så parketten i vardagsrummet måste brytas upp och stå och torka och sen bytas ut. Hon hade värre för hela hennes undervåning är förstörd. Hatthyllan har ramlat ner för vattnet har förstört cement och tapet så det gett vika. 


 


Sån galen tur att det inte började brinna och framför allt att vi var hemma. Hade vi varit på jobbet så hade vi varit hemma två timmar senare och då kunde vad som helst hända. Vi hade iallafall haft vatten på hela vår undervåning och kanske hade de tagit eld. Därför jag hatar radhus. Våran tredje vattenskada och andra i huset och ingen är orsakad av oss själva. Joel var så duktig och hjälpte mig att torka. 50 liter vatten hade jag torkat upp jättekort stund och då var det massor kvar så vi fick låna en vattendammsugare av bror så det var tacksamt. Det kunde ha varit så mkt värre och man är tacksam nu även om man var i chock och tårar igår.  Är ju inte så lätt att förvara alla grejer i vardagsrummet medans det ska torka och bytas golv men och andra sidan verkar det som att vi kan bo kvar, det kan inte grannen.  Vi får väl domen om hur mkt i väggarna som är förstört imorgon. Hoppas vi inte behöver riva väggen i köket eftersom vi blev klara med kaklandet där innan jul. 


   


Svårt att få med allt på bild. Men nu hoppas vi bara att någon snart kommer och mäter skadorna, kan ju inte säga att Folksam varit särskillt hjälpsamma. Vi satt i kö hur länge som helst igår i telefon och tänk om man stått där utan hus i kylan med två små barn och vetat vart man skulle ta vägen, då hade orden " vi hjälper dig så snart de är möjligt" känns betydligt värre. Efter 1 och 1/2 timme i telefon till akutnumret på folksam så gav vi upp.Nu hoppas jag  verkligen att morgondagen kommer med mirakel i sjukstugan. Man är både slut och pengarna flyger iväg...i februari har vi 2 sjukdagar för Jens, 4 vabdagar och i vecka föräldraledigt med lägsta nivå. Och mars ineds ju bra med vab. Idag ska vi iallafall fika lite för att fira Albins namnsdag.


/ A   


ANNONS
Av Fröken Svår - 7 februari 2018 22:28

Onsdag, kan inte fatta att veckorna springer iväg. Vi har redan kommit en bit in i februari. Albin hade sin första riktiga läxa förra veckan och var jätteduktig.


 


Det här med barn och syskon är väldigt intressant. Vi har ju uppfostrat våra pojkar på samma sätt men dom är så otroligt olika. Väldigt häftigt. Ett exempel är när dom äter...detta är en bild från frukosten och det ser helt olika ut på deras plats efter att dom ätit färdigt.

 


I förra veckan möttes vi av en ambulans precis utanför våran dörr. Olustigt såklart och man undrar vem som råkat illa ut. Precis när Joel och jag skulle gå ut till bilen så kommer det en man och ringer på och frågar om det är hos XX när jag svara nej så går han vidare och precis då åker ambulansen efter att dom stått utanför oss i en timme. När vi kom hem fick jag en olustig känsla och sa till Jens "Undra om XX har dött" och idag så fick jag reda på att hon gått bort den dagen. Så jäkla tragiskt. Hon som alltid var glad och en av få på denna gata som pratar med oss och Jens hade hejat på henne några dagar tidigare. Livet är verkligen ett lån och hon som bara var 53. Sen slår det mig hur ambulanspersonalen var så glada när de kom tillbaka till ambulansen. För dom är det ett jobb  och jag blir imponerad över hur dom kan slå bort det dom precis varit med om samtidigt som jag förstår att man MÅSTE gör det annars skulle dom ju gå under. Impad över folk som jobbar inom vården.


 


Vi jobbar med pojkarnas rum nu på kvällarna och det mesta är klart. Målat tak, lister, väggar , element och tapetserat. Vi beställde tapeter som skulle komma hem och när de kom efter en vecka så var det två olika batcher på rullarna. Så man suckade högt men sen så hittade vi en annan tapet och jag inser hur mkt bättre det blev med dessa. Ingen ont som inte har nått gott med sig som man säger.


    


I fredags så fick var och en i familjen önska vad dom ville göra på lördagen så Joel ville rita så efter frukosten tog vi påtår på kaffet och satt och ritade. Sen gjorde vi oss i ordning för Albins önskemål, nämligen att titta på djur. Vi åkte då till Vallby friluftsmuseeum och tittade på djuren där. Efter de åkte vi till Erikslund och Jens gick in för att spela på lotto som var hans önskemål, dock blev det ingen vinst. Jag själv ville åka till Ikea och köpa de sista till pojkarnas rum så det gjorde vi. Jag passade även på att gå in på cervera och handla för mitt presentkort jag fick från kollegorna på coop. Massa fint fick jag ihop och 1728 kronor gick det på men så var de 20%. Pojkarna var med där inne i en timme och skötte sig exemplariskt. På kvällen var det mello och vi hejade såklart på Benjamin Ingrosso för det var Albins & Joels favvo.


           


På söndagen kom Matilda och hämtade upp Albin för att inkassera sin födelsedagspresent. Dom skulle ut i skogen och låtsas jaga lite. Albin klädde sig i kepsen han fick i present och sitt gevär. Dom såg ett rådjur och käkade korv och fikade. Stella fick träna lite spår också. Albin var så nöjd och sen när vi hämtade honom blev vi bjudna på middag. Kändes så konstigt för oss att inte ha Albin hemma. Men vi pysslade och spelade spel med Joel.


 


Nu blir det sängen så man är redo för ännu en jobbdag. Men avslutar med en bild på mina fina tulpaner .

/ A


 Av Fröken Svår - 28 januari 2018 20:17

Sist jag skrev så sa jag att det skulle bli en bra fredag och den startade toppen. Utvecklingssamtalet gick jättebra och fröken plussade Albin så mkt. Jag fick torka nån tår av stolthet. På slutet av dagen fick dock en kalldusch på jobbet. En av de två kunder vi tog in efter sommarn valde att köra sin verksamhet i egen regi eftersom de varit så mkt tjafs och det ledde till att några av våra inhyrda inte fick vara kvar. Jättetråkigt speciellt med Fadi och Gucci och så trist för Jennie och Jannes son men det kanske löser sig endå. . Skönt att slippa den kunden som vi nog aldrig kunnit tillfredställa men det kostar såklart multum med pengar för vårat företag. Albin ritade en teckning till Fadi och Gucci och när vi sa hejdå så rann det tårar både på mig och Bitte och Gucci. Så gulligt när Albin stavat på teckningarna, kolla bara stavningen på barcelona. Underbart! Sen blev det alldeles för kort när jag klippte mig. Suck! Men det växer ut,


   


 


På lördagen lämnade vi barnen hos min bror Henrik och hans tjejer och sen tog vi tåget med Janne och Jennie till Sthlm och checkade in på Hotel C. Där tog vi ett glas innan vi gick till isbaren. Det är alltid en upplevelse men den var inte riktigt lika häftig som när vi var där sist. Efter de gick vi till rummet och gjorde oss i ordning och gick ut och käka, sen tog vi en taxi till Norra Brunn och gick och kikade på Niklas Andersson som är Jens och min favvo och även Björn Gustavsson den yngre uppträdde. Adam Pålsson var där för att titta på Björn och Jennie och jag passade på att fotas med dom. Inte världens vackraste bild men vad gör det. Efter det promenerade vi hem och tog en kebab innan vi somnade gott. Pojkarna hade haft det toppen hos bror och tjejerna och Albin fick tårar i ögonen i bilen för han inte ville åka hem och Joel sa " När ska vi till dom igen" 


         

Förra helgen så åkte vi skridskor. Sist Albin åkte så var han 3 år och Jens höll i honom hela tiden. Nu så höll han honom i handen 5 minuter sen åkte han själv. På slutet fick han bra glid. Joel imponerade som bara den, han har ju aldrig stått på ett par skridskor och han gick själv med skridskorna. Jättebra balans!! Dom tyckte de var superkul och Jens är ju grym på att åka eftersom han spelat hockey i herrans massa år. Kul att se ! 


       Dom är så härliga dom små. Förr så tyckte vi det var så gulligt att klä dom i likadana kläder. Nu gör vi det bara till jul eller om det är nått speciellt men nu har dom själva börjat köpa likadana kläder när dom får välja. Älskar´t.


   


Albins bilsäng blev såld igår så då gick startskottet för projekt göra om pojkarnas rum. Det ska målas tak, väggar och tapetseras och köpa nya möbler. Så nu är det spacklat och klart där uppe men idag har dagen mest gått åt att rensa vinden. Vi kastade så mkt och det känns så himla skönt. Dom fick välja själva hur dom ville göra och dom valde att de ville fortsätta och dela rum så nu ska det bli våningsäng där inne. Kommer bli toppen.


   Glömde ju skriva i nyårsinlägget något som Albin sa under middagen som jag aldrig vill glömma så jag garderar mig genom att skriva det här . Mitt i middagen så säger Albin till mig " Du har ett fint hjärta och du är fin och titta på. Så är du en sån bra mamma. Det är så bra att du är med i familjen".  Så himla fint så jag kunde ju knappt äta utan torka tårar istället.  Tänk att vi fått två så kärleksfulla pojkar. Joel är ju världsmästare i gos och han är verkligen familjens underhållare.


Nej nu blir det soffan och så ska vi se till att veckan blir riktigt bra och glädjas över att de finns plattång för jag vart så full i skratt åt denna bilden jag tog efter jag blåst håret. Rufs! 


 


/ A 


Av Fröken Svår - 11 januari 2018 20:02

God fortsättning på er!


Vi hade världens bästa nyårsafton. Lugn med långpromenad innan vi gick hem och gjorde i ordning överraskningspåsar till pojkarna som dom kunde öppna en i timmen från klockan 20 till 23. Väldigt uppskattat och kommer bli en ny tradition här hemma.


 
Allting klaffade så bra för vi brukar dra ut på tiden och inte få till det så att maten blir efter 19 men i år blev den vid 18 , helt perfekt! Medans maten gottade till sig så öppnade vi lappen vi skrev förra nyår om förväntningarna på året som kommer tillsammans med en flaska bubbel. Vi bokade av 7 1/2 punkt på listan som kanske innehöll 24 punkter. Efter det skrev vi en ny inför detta år. Menyn bestod av en avocadokräm med citron och räkor i snapsglas till förrätt och oxfilé med potatisrosor till förrätt och nutellapannacotta till efterrätt. Jättegott alltsammans.


      


Så var det äntligen dags att öppna klockan 20 påsen..den innehöll  roligt godis. Klockan 21 påsen innehöll ett målarkit där de skulle måla 4 stycken små dinosaurier var. Klockan 22 påsen innehöll ballongtävling som Albin vann, en guldmedalj i choklad som han valde att dela med hela familjen. Även kortspelet löjliga familjen innehöll påsen så det blev en match i det också.  Klockan 23 påsen innehöll poppers som smäller med krut och spottar ut guld och silver girlanger, och så innehöll påsen massa tomtebloss.


         


Tiden gick så fort så helt plötsligt var det dags att sätta på sig ytterkläder och gå ut och kika på raketerna. Dom började toksmälla vid 23:55 vilket tar udden av själva 24 slaget. Vi hade inga smällare utan snyltade på alla andras. Det började snöa precis då så de var lite svårt att se men några såg vi. Mysigt att Joel var vaken också.Finns inget bättre än att pussa sina tre killar gott nytt år.


   


Efter tolvslaget sa grabbarna " vi har ju inte hunnit ha disco ännu" så vi drog igång det innan vi somnade vid 01:30. Verkligen världens bästa nyår och nu ser jag fram emot årets nyårsafton!! 


Veckan efter nyår kom pojkarna och hälsade på mig på jobbet. Det tyckte både dom och jag var jättekul! Dom fick åka truck och Gucci bjöd dom på tuggummi.


 


Har varit avis på Jens som fått vara hemma med pojkarna. Joel är så otroligt rolig, speciellt sådär när han är ledig och utvilad. Han får verkligen hela familjen att as garva. Charmtrollet! Albin fortsätter med spännade frågor som " Om man inte har några armar men ändå måste lära sig spela trummor, hur gör man då?" Underbar tid!  I fredags när jag kom hem hade dom köpt en varsin blomsterbukett till mig.


   


 


Helgen som var , var verkligen toppen. Fredagar är alltid mysiga här hemma, och Jens och jag var uppe sent både fredag och lördag. På lördagen tog vi en promenad och när vi kom hem tog vi en sväng till västerås. I söndags var det dags för oss att gå på disney on ice som tomten varit så snäll och lagt i våra strumpor. Riktigt bra, man blir verkligen imponerad! Pojkarna såg ut som de kommit till himmelriket när de gick runt bland alla blinkade grejer och saker man kunde köpa. Albin fick en Woody från Toystory och Joel fick Blixten. Ingen av pojkarna har varit Bilar filmer tokiga men nu har Joel blivit jätteförtjust och han var såå uppspelt när Bilarna kom ut på isen.  Dom kom ut från taket och det var smällare och bilar som körde utan förare. En riktig höjdare, speciellt andra delen.


         


I måndags började vi återställa hemmet men vi har bara hunnit med köket, och får ta resten på söndag. Det var äntligen dags att smaka på pepparkakshuset som pojkarna frågat om så länge. Vi tänkte att de gör nog susen för Albins lösa tand och det gjorde det. En kort stund efter dom ätit så lossnade den. Tänk att man kan bli så stolt över en sån sak. Stora killen!


   


Imorgon blir det utvecklingssamtal i skolan och så ska jag klippa mig. En bra fredag helt enkelt. Önskar er en trevlig helg! Avslutar med några inlägg från ett av de bästa konton på instagram, som skapar så mkt bra tankar. Det där med instagram är roligt för folk är roliga. Folk vill inte se när folk mår bra. Jag har faktiskt fått ett mail om varför jag inte visar upp några kaosbilder i vardagen på hemmet  och med barnen på min instagram och jag svarade helt enkelt att vi har sällan kaos och dom få gånger vi har det väljer jag inte att ta en bild och lägga upp det utan jag vill minnas de fina stunderna. Det bästa jag vet är att umgås med familjen och jag är inte trött, jag är inte less på barnen och jag älskar min karl. Tänk om 2018 är året då folk skakar av sig avundsjukan och njuter av det man själv har istället och är man inte nöjd, gör något åt det istället.


 


  


/ A

Av Fröken Svår - 30 december 2017 19:33

2017 har varit ett mycket bättre år än 2016. Det har varit roligt med många nya upplevelser. 2017 har bjudit på minnen för livet. En sommar som varit helt magisk! Kommer alltid minnas detta år.

Januari 

Januari började inte så roligt då vi fick influensan småttingarna och jag så vi firade nyårsafton runt den 3 januari då vi var tillräckligt friska. Vi tog en sväng till naturhistoriska museet som var väldigt uppskattat.


 


Februari


Vi startade februari med att Joel vinkade hej då till nappen , helt på eget bevåg. Det gick strålande och inte ett ord om napparna sedan dess. Albin fick åka med Matilda och Ida och lägga ut mat till vildsvinen, en häftig upplevelse.

Pappan i familjen nyttjade sin födelsedagspresent och åkte till Liverpool för att se sitt älskade lag på plats. Som alltid är jag halv när han inte är hemma men mysigt att mamma flyttade in och fixade lite markserivce.

Jennie och jag drog även till Västerås för lite After work tillsammans med Duo jag. En tradition vi hade när Albin var liten som vi nu väckte liv i. 

        Mars


I mars åkte vi till stinsen för att pojkarna och kanske framför allt Joels favvis Sean Banan. Musik är en sån viktig del för mig och Jens och vi hoppas det smittat av sig på pojkarna.

Vi åkte upp till Sälen och njöt av den fantastiska fjälluften. Finns ju inget härligare!

Jennie och jag tog oss till storstaden och gick på Dannys show. Riktigt bra och Danny kommer nu alltid vara en favvis hos mig. Joel slutade även med blöja!


     
April


Årets svarta månad detta år. Måndaden där mitt pyske spelade mig ett spratt och det brast på jobbet. Magen värkte, hjärtat rusade och tårarna föll. Blev hemskjutsad av en kollega och blev sjukskriven en vecka. Satt på samma plats i soffan en hel vecka och gjorde absolut ingenting. Så välbehövligt. När jag satt där i soffan så nådde nyheten om terrordådet i sthlm mig. Så fruktansvärt.

Påsken firade vi i underbara Gränna, som bjuder på en annan atmosvär som gör mig lugn och ostressad.


 Maj


Firandets månad som började med mamma/mormor som fyllde år. Sen våran älskade Joel som fyllde 3 år och hade turles tema. Albin började fotbollskolan och jag vart kungligt firad på morsdag. Eurovision enligt tradition hos bror Fredrik med familj. Jennie och Janne var här på spelkväll och middag.


         


Juni


I juni drog vi till Tallinn hela lilla familjen och firade 7-årig bröllopsdag.

Brorsdottern Ida och jag gick på en magisk konsert med Håkan Hellström på stadion.

Jag fick nytt jobb och inom en vecka slutade jag på mitt gamla jobb och blev så fint firad av kollegorna. Samma dag som jag slutade så firade vi in sommarlovet och att Albin slutade dagis med tårta.

Vi tog oss till sthlm för att gå på polismuseet, vilket var en riktig höjdare. Intressant för både stora och små.
         

  

 


Juli


I juli fortsatte mina 8 veckors ledighet. Vi åkte ner till Gränna och passade även på att besöka Borås djurpark som vi förälskade oss i direkt. Även en tur till ullared där vi träffa Ola-Conny.

Vi åkte till Kreta och njöt i otrolig värme. Vi fick leva i vattnet och har nog aldrig varit så bleka efter en resa eftersom de inte gick att vara rätt i solen.

 I grekland passade vi på att köpa bil över sms och när vi kom hem hämtade vi den.

Pillan och Tyra kom även upp och hälsade på och vi fick en dag extra med lek och bus innan resten av familjen Karlsson kom upp.
    

           


Augusti


Vi åkte till familjen Mellgren/Hansson för en hel dag. Kvällen avslutades med att åka skumpandes till deras sjöplats i släpet till fyrhjulingen. Har aldrig varit så rädd och skrattat så mkt samtidigt.

Jennie kom hit på räk och vinkväll och vi dansade till 04.

Så fick vi en extra semestervecka tillsammans och jag ville verkligen till Fjällbacka. När man är sent ute så finns inte så mkt boenden kvar men vi hittade kynnefjäll. En fjällstuga på västkusten några mil från fjällbacka. Jättemysigt ställe som vi kommer åka tillbaka till. Rena safarit då vi såg både älg och rådjur ute i naturen. Fjällbacka var lika fint som jag trodde och vi vandrade en bit i kungsklyftan. Men det var otroligt hett. Efter tre dagar i kynnefjäll skulle vi åka hem men vi var inte redo så vi åkte vidare till Göteborg och gick på liseberg. Denna sommaren har varit magisk.

Jag började mitt nya jobb och Albin började förskoleklass när vi kom hem.
Godisjoggen och heldag i Bålsta blev det också där Albin fick träffa sina favvisar i De vet du.

Fanna BK hade invigning av konstgräsplan och Albin fick lägga straff på Thomas Ravelli.

                 


September

Jennie och jag hade en toppen dag och kväll i Sthlm där vi blev sminkade på make up store och käka middag och gick och dansade loss på golden hits.

Vi hälsade på familjen Avås/Olsson och pojkarna fick prova deras häftiga bärgan bil.

Annars innehöll den mest jobb jobb jobb och så avslutade Albin fotbollskolan.
   

Oktober

I oktober blev den äntligen av, min älskade tatuering till ära av mina älskade små pojkar. Jag älskar verkligen den!

Jens och jag fyllde år.

Albin var på sin första men absolut inte sista AIK match.

Höstfotografering och Mamma mu fick följa med hem en helg från skolan.

       


November


Vi hade Halloween fest.

Jens och jag var på Al pitcher i Västerås.

Den första snön kom.

After Work med gamla kollegor från Coop.

Vi var och bowlade för första gången  och Jens åkte till Sthlm för att träffa Bruce Dickinson.


     


December


Månaden då vår älskade Albin fyller år. Denna gång 6 hela år. Vi förstår ingenting, var tog tiden vägen. Sthlmsövernattning och skansen besök stod på önskelistan och såklart ett jägarkalas. Vi förberedde julen och äntligen så slutade vi jobba på helgerna. Två fina luciatåg han vi med.
 

   Året som kommer så ska jag vara snäll mot min kropp. Ska ge den bättre mat, mer motion och framför allt mer kärlek. Den har fått utstå mkt hat genom åren men det ska bli ändring på det.


Jag ska börja säga NEJ mer. Se till att det känns rätt i hjärtat, lyssna mindre på hjärnan.


Jag ska lägga ner mobilen mer och leva i nuet.


I början av året bjuds det upp till tre spännande konserter som vi ser fram emot.


Jag är alltid rädd att säga hej då till ett bra år. Man vet vad man har men vet inte vad man får. Men hoppas 2018 medför många positiva besked mig och alla omkring mig.


Tack för ni följt med detta år! Önskar er alla Ett Gott Nytt År!   


 


/ A


Av Fröken Svår - 27 december 2017 17:10

Swish så var den julen över...De senaste åren har jag klagat på julkänslan..den finns inte riktigt där. I år kom den lagom till annandagen, så typiskt.


 


 Julaftonsmorgonen började lagom tidigt och tomten hade lämnat Disney on ice biljetter till hela familjen i strumpan. Sen hade han lagt senaste Bamsefilmen vid gröten som pojkarna ställt ut kvällen innan. Hoppas tron på tomten kommer hålla i sig några år till.

Mysig paketöppning här hemma först. Barnen blev så glada och vi föräldrar lika så eftersom de visade sig att Jens och jag varit snälla och fick paket också. Albins stora hund som han önskat sig blev nog hans bästa paket och Joel fick både paw patrol tornet och paw patrol flyget och var supernöjd.           


Efter vår paketöppning hemma så gick vi till mor och far och firade vidare där tillsammans med min ena bror och hans familj. Dit hittade även tomten så barnen fick träffa honom. Joel ville inte kramas men Albin sträckte glatt ut armarna.

Efter tomtens besök fortsatte julklappsutdelning och sen det som jag tycker är viktigast i vuxen ålder, maten!! Mätt och belåten så spelade vi vuxna julklappsleken. Jag fick tyvärr inget paket men jens fick två ;-)


     


Så gick vi hemåt och man fick äntligen trassla av sig djävulens påfund, nämligen strumpbyxorna.  Med mysbyxor så satte pojkarna igång sin nya discolampa och studdsade runt medans vi drack julmust och smaskade godis. Våra nya familjemedlemmar Joels tax Geddi och Albins labrador som fick namnet Nikita var också med.


 


 


Juldagen har blivit enligt en tradition på några år så att Mamma och pappa kommer hem till oss på lilla julbordet som vi kallar det. Det är kul för barnen att vara hemma och leka med sina presenter men samtidigt roligt att umgås med nära och kära. En bra tradition tycker vi.


       


Annandagen är en slappar dag utan dess like. Den dagen vi brukade fira med min mormor förr. Igår bestod den av mat, filmer och godis. Helt perfekt uppladdning för att börja jobba. Även om det tog emot att gå upp imorse när resten av familjen sussade så gott. Tråkigt dock att våran tvättmaskin pajjade idag,och den hade precis fyllt 5 år. Suck men det kunde varit värre.


 


Nu blickar vi framåt nyår. Ha en skön vecka!


/ A

Av Fröken Svår - 23 december 2017 11:49

Vilken toppen födelsedagshelg vi fick förra veckan. Albin vaknade vid 05 natten till sin födelsedag och sa " Ska ni fira mig nu, jag har sovit jättebra". Han lyckades ändå somna om en stund innan det blev sång, ballonger och paket! I skansens paket väntade en gosedjurs varg och en reflex. Så otroligt gulligt av dom!


 


Sen blev det tårta och varmchoklad med grädde i happy bearday muggen enligt tradition. Sen klädde vi oss och begav oss till Sthlm.


 


I sthlm klaffade det så bra så vi behövde inte vänta så länge på spårvagnen som skulle ta oss ut till djurgården och skansen. Så trist att vädret var som de var men inget att fundera på då man inte kan påverka det. Vi tittade länge på vargarna och de var första gången vi såg dom på skansen. De andra gångerna har de inte visat sig. Efter att ha kikat på djuren och marknaden så tog vi oss in mot centrum igen. Där gick vi och handlade målarböcker som vi alltid gör vid jul och så fick pojkarna en varsin present och så fick Albin sin efterlängtade Iron Maiden tröja, dock något stor än så länge. Sen gick vi och checkade in på rummet. Där stod det cola, skumgodis och en hälsning till Albin.


     


Vi chillade lite på rummet och precis när fyrverkerierna från mix megapols fest i kungsträgården startade så knackade de på dörren. Där stod mormor och morfar och Albin vart chockad och superglad. En hemlighet som varit svår att dölja. Dom uppvaktade honom innan vi gick ut och åt kött som Albin önskat. Efter en toppenmiddag så tittade vi på NK skyltningen som jag tyckte var lite blygsam i år. Sen vidare mot skridskorna i kungsträgården som är en tradition sen jag var liten att gå och titta på. En toppendag och Albin var så nöjd och vi med såklart!       


Dagen efter vart de frukost innan vi åkte hem för kalas. Jaktkalas som födelsedagsbarnet bestämt. Henrik, Matilda , Ida och Elin kom jaktklädda och av dom fick han en jaktkeps, jaktskjorta ( som passar som finskjorta likaväl) och en skogsupplevelse med innehållande jaktfika. Albin vart så nöjd! Mormor och morfar kom också och fikade.


        


I onsdags var det julbord på Joels dagis och han klädde ut sig till en sockersöt tomte, och på kvällen kom bror Fredrik och hans familj som varit sjuka och inte kunnat vara med på jaktkalaset och firade Albin. Mysigt och sprida ut det lite också, vi som älskar födelsedagar får fira extra länge ;-)  Pojkarna och Jens har nu jullov och nu försöker vi finna julstämning. Känns inte alls som julafton imorgon men igår klädde vi iallafall granen. Ikväll blir det uppesittarkväll och så ska vi göra lite julmat till lilla julbordet som vi har här hemma på juldagen. Hoppas kunna se nån bio på annandagen också men framför allt, ta det lungt och njuta. 

    


God Jul!


/ A


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Amodernmyth med Blogkeen
Följ Amodernmyth med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se