Amodernmyth

Direktlänk till inlägg 11 april 2019

Separationsångest.

Av Fröken Svår - 11 april 2019 19:53

Sjukstuga och allergi har drabbat oss. Fick åka och köpa en luftrenare och det gjorde skillnad för mig och även på pojkarnas hosta. 

Längtar efter att göra något kul. Vi har nästan varit hemma varje helg sen februari för att vi varit sjuka. Pojkarnas rum är så gott som klart. Fattas nån list och lite så men dom är nöjda.


 


Joel var iväg och tog fästingspruta. Vi byggde upp de för honom att han efter sprutan skulle få gå till leksaksaffären och sen bestämma mat. Han väntade som om de var hans födelsedag i en hel vecka. Jätteduktig var han och han valde pokemon kort i leksaksaffären och var så himla glad. Nutella pannkakor vart valet av middag.


 


För två veckor sedan kände de bebisen för första gången både Joel och Albin. Den synen i deras ögon när de la handen på magen och fick en bonk tillbaka kommer jag aldrig glömma. Ögonen bara spärrades upp och sen dess kommer de med deras små händer och lägger på mage så fort man sätter sig ner.


     


Glukosbelastningen gick bra. Var inte så hemsk som jag läst och sköterskorna var jättegulliga. Vikten sköter jag och -6 kg sen inskrivningen. Hittade en bild från Januari när Jennie och jag var i Sthlm och sen en bild från i Mars. Man ser skillnaden i mitt ansikte.


 


Vi har planterat gurka, tomat och smultron som vi hoppas kunna smaska på i sommar sen. Vi uppmärksammade Earth hour med att släcka alla lampor och tända ljus istället och spela spel. Pojkarna tycker de är så mysigt, och jag tycker de är viktigt. Jag är övertygad om att denna generation som är barn nu kommer göra storverk för samhället  i acceptans, jämnställdhet och klimatet. Förra helgen gjorde vi smörgåstårta där man fick dekorera sin bit själv.

   


   


Kloka och roliga Joel, han gör oss förvånad varje dag. Han är tokig i pokemon och för några veckor sen sa han " Den där pokemonen är oförmögen att utvecklas i vatten" Jens och jag tittade på varann med hakan i backen. Jag frågade honom om vad oförmögen var och han gav korrekt beskrivning.


I förrgår kom han hem och sa " Varför ligger de massa QR koder här " . Det var på förskolan som han lärt sig vad en QR kod är.  Joels förskoleavdelning är verkligen toppen. Han håller på att syr en kudde där nu... Han syr alltså en kudde och är 4 år! Jag är så spänd på resultatet. Idag kom han hem då hade han räknat matte och fortsatte sen i bilen och rabblade vad 7+7 är.


 


Han är otroligt duktig på att rita så han vill gärna kolla på vår mobil på en pokemon och sen rita av den på frihand, dessvärre är han otroligt självkritisk så de flesta åker i soporna.


     


För Albin gäller fotbollen. Nu har de varit säsongsavslutning på inomhus fotbollen så laget var iväg och åt hamburgare på bowlinghallen. Nu är det 2  matchsammandrag i maj som ESK annordnar och så drar utomhussäsongen igång. Idag har han varit iväg och spelat med sin bästa kompis efter skolan.

Så konstigt med en ny fas i livet där man leker med kompisarna efter skolan. Tar ett tag och vänja sig, jag som älskar att vara hela familjen men såklart glad att han har kompisar att leka med.

Vi var i veckan och tittade på vårkonst dom gjort i skolan. Han är väldigt duktig på matte , läsa och stava.


 


Jag fick godkänt på min graviditetspenning och det var jag såå glad för. Riktigt tungt och magen går ju inte att vika undan. Däremot börjar jag funderar på hur allt ska gå ihop. Vi ska vara hemma till augusti 2021 så både pengar och dagar ska räcka till. Ett pussel minsann, trots generös föräldrapenning så skulle de vara skönt att slippa ta ut 5 dagar i veckan efter den fyllt 1 år. Den..undrar vad de är för krabbat där inne. Killarna i familjen tror de är en pojke och jag tror på en tjej. Så älskad innan den ens kommit ut.


 


Hoppas ni får en bra helg och tack för att ni läser. Jag hatälskar denna "blogg". Tycker de är så larvigt att skriva blogg som om man tror man är nån slags influenser, haha. Detta är mer som min dagbok där jag får skriva om vårat liv och sen gå tillbaka och läsa om allt skoj. Måste verkligen försöka trycka denna blogg till bok nu för det blir många sidor. Men de tar mkt energi att skriva, samtidigt som det är så värt att ha allt sparat. Vill ju dokumentera saker vi gör och pojkarna säger och hur de utvecklas så jag kan ta fram och läsa när jag sitter gammal på verandan i min gungstol.


 


/ A



 
 
Ingen bild

Pillan

11 april 2019 22:22

Alltså ni är bara bäst ❤ Så kul att läsa om hur ni har det och allt mysigt ni gör tillsammans. Men saknar er som tusan 😘❤ Kraaam

 
Ingen bild

mamma/ mormor

11 april 2019 23:04

Hoppas att du skriver ut din blogg. Så roligt för pojkarna att läsa när de blir större. Jag tycker att det har varit jättekul att läsa boken som farmor skrivit om pappa. Många glada skratt.
Killarna är så duktiga.💙💙
Skönt att du får graviditetspenning❤👍
Spännande om det är en liten kille till en liten tjej💙❤.
Kramizar till hela familjen😘

 
Ingen bild

Mia

13 april 2019 11:08

Du har så fin familj ❤ ni är så underbara. Så bra förebilder för era fina killar ❤ fortsätt skiva ❤ och kom alla 4 å hälsa på oss! Saknar er ❤

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fröken Svår - Onsdag 10 april 13:00

Sist vi hördes så var ju frågan om Joel skulle orka med att laga mat då han haft feber dagen innan men han blev frisk och orkade genomföra den sista bjudningsmiddagen för varandra. Det var samtidigt dags för första mello deltävlingen. I denna famil...

Av Fröken Svår - Fredag 2 feb 17:15

2024 har startat men låt oss gå tillbaka ett steg till 2023.   Jag hade riktigt julkänlsa inför julen 2023. Ingen stress, ingen press och massor med snö. Jag verkligen njöt av lugnet trots att vi gjort annorlunda då Jens var ledig mellandagarna o...

Av Fröken Svår - 31 december 2023 10:30

Årets sista dag idag som skrivs ut 123123 om man hade bott i ett annat land . Enligt tradion så brukar jag sumera året här inne genom att gå tillbaka och se vad vi gjort.    Januari:   Vi började det nya året med att åka upp till kungsberget ...

Av Fröken Svår - 23 december 2023 15:27

I början på oktober så var vi syskonskaran med några av våra barn på AIK match. Jens körde gänget till matchen och åkte sen vidare till mulle meck parken och lekte.         Så har vi firat pappan i familjen som fyllde 37. Detta firades med ke...

Av Fröken Svår - 1 oktober 2023 18:15

Semestern är förbi och hösten med tillhörande vardagen är här. Jag vet inte vart tiden tar vägen, det känns som man inte hinner någonting. Känner mig ledsen och glad på samma gång. Harmoni med vissa saker och oroligher med andra. En typ av balans. Me...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards