Amodernmyth

Direktlänk till inlägg 30 december 2018

Året 2018

Av Fröken Svår - 30 december 2018 20:18

Året 2018 blev ett jobbigt år både ekonomiskt och psykiskt. Det kändes som vi ställde oss upp och fick nästa smäll direkt. Tufft med många små ihopbrytningar men vi har blivit starkare som familj och man har lärt sig väldigt mkt detta år. Men vi har även gjort väldigt mkt roliga saker när man tittar tillbaka och pojkarna har besökt 4 länder i år och 3 av dom hade de aldrig varit i tidigare. Vi är lyckligt lottade! 


Januari:


Vi började januari med att byta tvättmaskin som plötsligt pajade i slutet av December. Vi jobbade vidare utan en av våra storkunder på jobbet. Vi besiktade bilen som visade att bromsarna var så dåliga så 14000 kronor senare så hade vi nya fram och bakbromsar. Sen åkte vi till Sthlm för att nyttja tomtens present i våra julstrumpor nämligen att gå på Disney on Ice. Vi åkte även med Janne och Jennie till Sthlm och bodde på hotell, gick på isbaren och avslutade med stand up på norra brunn. Albin tappade även sin första tand i samband med pepparkakshusplundringen. Vi startade projekt göra om pojkarnas rum.


 

 


Februari


Vi gjorde klart pojkarnas rum. Vi fick tråkigt besked om grannen som gått bort i Cancer. Albin fick följa med Matilda ut och jaga. Lady gaga blev dålig och ställde in den konserten vi skulle gå på för andra gången. Sen den 28 februari började helvetet när vi var hemma och var sjuka. Grannen som mixtrat med sin toalett gjorde att hon och vi fick vattenskador på nästan hela undervåningen. Som tur var , var vi hemma och såg när hela köket och hallen fylldes med vatten och efter en stunds konstaterande så såg vi att de kom innefrån henne. Det sprutade rakt in i elskåpet så de var en enorm tur att de inte tog eld. Tur också att vi var hemma och upptäckte de tidigare än vi skulle gjort och vi varit på jobbet.


     


Mars


Dom kom och inspekterade hemmet och insåg att skadorna var större än de trott från början. 3000 kronor i självrisk skulle vi betala för att något ens skulle hända. De rekommerade oss att flytta ut men boende fick vi fixa själva. Inte helt lätt att trixa fram ett boende som är hållbart i tre månader.

Luften gick ur oss. Vi bodde kvar och flyttade upp på övervåningen där vi har två sovrum och en toalett. Fy fasen va jag grina när vi satt i pojkarnas säng och åt middag. Trodde inte vi skulle överleva utan att vi totalt tokiga på varandra.  Tokiga blev vi pch Albin tog det hela jättehårt och det blev mkt problem men vi kom starka ur det.  Tacksam till mamma och pappa som bjöd över oss på middag lite då och då. 

Ida kom hit och passade pojkarna och vi gick på en grymt bra konsert med Harry Styles.

Vi åkte till Gränna över påsk, så skönt att komma ifrån de 30 graderna man hade här hemma. 

Det var Mello festival så vi pyntade vårat nya vardagsrum , dvs pojkarnas rum och gjorde mellofest. När Joel såg tillbaka på bilderna så ville han göra likadant nästa år, haha underbara positiva barn!



   

 

 



 

 


April


Började April med att det fortfarande var påsk. Vi åkte till Finland med nästan hela familjen Norell på valborg. Finaste tjejerna som är så fina med våra smågrabbar. Vi bestämde oss för att sälja våra Thirty seconds to mars biljetter då både nya skivan var dålig och Tomo hoppat av bandet.


 


Maj


Vi åkte på kosläpp, Joel fyllde 4 år och hemmet blev återställt 1 månad tidigare än vad som sagts från början. Dock skulle vi betala 7500 kronor till för jobb och tapetsering i vardagsrummet då de var åldersavdrag. Vi gick in i en strid och de slutade med att vi fick betala 3000 kronor istället. Vi gick till Fredrik, Linda och grabbarna för Eurovision final och det blev riktigt nervöst när Benjamin fick så mkt poäng ett tag. Vi åkte till underbara Kroatien där vi samlade så mkt kraft. Vackraste stället vi någonsin varit på. Ett rör på toaletten på övervåningen började läcka och vi ringde in röris, 30 minuter senare och 1200 kronor fattigare var det åtgärdat.


     


       


Juni


Janne skadade foten och det gjorde att Jens bror Jocke tog över hans biljett till Iron Maiden och så fixade dom biljett till Thea. Pillan och Tyra tittade samtidigt på Albin fotbollskola och umgicks med oss tre. Vi åkte till Västerås och checka in i Sviten och firade 8-årig bröllopsdag. Albins första skolavslutning när han gick ut förskoleklass.Fotbolls VM började och Jens blev medbjuden av min pappa att åka till Ryssland med honom och mina bröder. De såg Sverige - Sydkorea. Vilken upplevelse!  Vi firade midsommar i Eskilstuna och sommaren visade sig från sin bästa sida. Elin hade kämpat väl och tog sin konfiramtion!


 

   


   

 



Juli


Semestertid! Vi började med att åka till Riga och det var verkligen en överraskning hur fint det var. Dit kommer vi också åka igen. Vi fick besök av alla de nykläcka igelkottarna som fötts hos grannen. Vi tillbringade massor av tid i Ekilstuna och det var så skönt när de var så oerhört varmt! Jocke, Pillan , Linus och Tyra kom och hälsade på i Eskilstuna.

Loisa var äntligen hemma igen och vi körde en vinkväll och massa prat! Vi åkte ner till Gränna för att fira fina Elin som fyllde 15 år och passade även på att fira Mattis. Så åkte vi vidare till Helsingborg och gick på tropical Beach. Jäklar va varmt det var! Vi åkte till Danmark och strosade och åt rödkorv. Vi åkte ner till Malmö för att gå på inspelningen av sommarlov. Vi åkte till Ullared och shoppa gärnet innan vi avslutade semestern i sköna Göteborg! 


   

 

   

       


  


Augusti


Ida kom hit och passade pojkarna medans Jens och jag åkte på dejt på Gröna Lund och såg på Goo goo dolls. Det är verkligen en av året bästa dagar. Vi hade inga förväntningar då vi knappt hört nått av dom utan deras hits, men jäklar va sålde vi blev båda två. Det blev godisjoggen i Bålsta som brorsonen Måns vann överlägset för andra året i rad.Han sprang ifrån följecykeln. Våra grabbar  fick lyssna och träffa Samir och Viktor och sen blev de kräftskiva hos Henrik, Matilda och tjejerna. Ida fyllde 18 år! Albin gick på Aik match. Vi  fick brev i lådan att de läckte fjärrvärme någonstans i området och självklart var det utanför oss. De trodde de skulle behöva gräva upp ett litet hål men de grävde upp en väldigt stor del av framsidan så vi fick en bro in till oss och 3700 kronor fick vi betala, vilket var en lättnad. Kunde blivit betydligt mer. Tvättmaskinen vi köpt i början på januari gick sönder.  3 veckor stod vi helt utan tvättmaskin och efter att ha ringt 100 gånger så fick vi äntligen en lånemaskin. Efter 9 veckor fick vi en helt ny maskin. Aldrig mer ELON i Enköping, så jäkla dålig service. Ingen förståelse för att man måste ha en tvättmaskin och med småbarn blir det extra mkt tvätt. Hur skulle dom själva klara sig utan tvättmaskin i 3 veckor!  Min mobil tvärdog helt plötsligt och mitt kort blev skimmat och jag blev av med pengar som jag efter en vecka fick tillbaka.


   


       

     

 


September


Jens vann biljetter till att få gå på spoken word med Bruce Dickinson. Albin hade fotbollscup med Fanna BK och Farmor kom upp och hälsade på och fick se när Albin fick medalj i sista fotbollsskolan.


       


Oktober


Då firade vi både min och Jens födelsedagar.  Kajsa Grytt kom till stan och spelade och jag fick en pratstund. Vi tog de årliga höstfotorna &  hade halloween fest. Vi gjorde om vårat sovrum.


     

   




November


Då kom Pillan och Tyra upp och hälsa på oss. Vi firade Pillans födelsedag och hade jättemysigt. Vi hade en härlig dag hos Karin, Benke och deras grabbar. AIK tog SM guld och lyckan var total. 


   


December


Vi var på julbord med jobbet på Lejondalsslott. Vi hade glöggmingelmys hemma hos oss. Vi firade 14 år tillsammas. Albin fyllde 7 år. Julen var fantastisk.



     

Nu vinkar jag av detta året. Året som började tufft men som blev ett riktigt fint år med många nya minnen. Ett prövande  år men man måste ju ha såna för att uppskatta allt annat. Som sagt så finns de alltid folk som har det värre men samtidigt är det viktigt har jag lärt mig att få stanna upp och känna : Fy fan det här var riktigt jäkla tufft även om man vet att det är övergående. Ett lärorikt år där man har lärt sig om vänskap, vem som står kvar när vinden blåser.  


 



Året 2019 lämnar jag helt öppet. Har en hel del roligt att vänta som är inplanerat men vi börjar med tandläkaren på onsdag ;)  Men jag ser framemot ett nytt år med min älskade familj. Gott nytt slut och Gott nytt år till er alla som är här inne och läser. Jag uppskattar det och ännu mer när ni trycker på gilla knappen här under inlägget, eller ännu mer gärna lämnar en kommentar speciellt när det tagit mig 2 timmar att skriva det här inlägget ;-)


Puss och Kram på er



 


 
 
Ingen bild

Mamma/mormor

30 december 2018 22:37

Fantastisk läsning💕💋
Nu ser vi fram emot ett mysigt 2019😘
Gott Nytt År till er alla fyra🎉🍾🥂❤💙💙💙

 
Ingen bild

teres

30 december 2018 22:56

Åh, Ni har verkligen haft ett tufft år, men ju också många fina stunder. Nästa blir ännu bättre! <3 <3 <3 Saknar dig :>

 
Ingen bild

Bitte

31 december 2018 05:48

Mycket har hänt för er detta år, både roligt och tråkigt. Håller tummarna för att 2019 blir ett fantastiskt år❤
Gott Nytt Åt🎉🎉🎉🎉 Kram

 
Chokladtrollet

Chokladtrollet

16 januari 2019 08:27

Vilket megainlägg, en riktig årskrönika :-)

http://proteinshake.nu

 
Ingen bild

Mia

22 januari 2019 22:48

Jobbigt med motgångar men tur att ni har en som fin familj som håller ihop i vått och torrt ❤❤

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fröken Svår - Onsdag 10 april 13:00

Sist vi hördes så var ju frågan om Joel skulle orka med att laga mat då han haft feber dagen innan men han blev frisk och orkade genomföra den sista bjudningsmiddagen för varandra. Det var samtidigt dags för första mello deltävlingen. I denna famil...

Av Fröken Svår - Fredag 2 feb 17:15

2024 har startat men låt oss gå tillbaka ett steg till 2023.   Jag hade riktigt julkänlsa inför julen 2023. Ingen stress, ingen press och massor med snö. Jag verkligen njöt av lugnet trots att vi gjort annorlunda då Jens var ledig mellandagarna o...

Av Fröken Svår - 31 december 2023 10:30

Årets sista dag idag som skrivs ut 123123 om man hade bott i ett annat land . Enligt tradion så brukar jag sumera året här inne genom att gå tillbaka och se vad vi gjort.    Januari:   Vi började det nya året med att åka upp till kungsberget ...

Av Fröken Svår - 23 december 2023 15:27

I början på oktober så var vi syskonskaran med några av våra barn på AIK match. Jens körde gänget till matchen och åkte sen vidare till mulle meck parken och lekte.         Så har vi firat pappan i familjen som fyllde 37. Detta firades med ke...

Av Fröken Svår - 1 oktober 2023 18:15

Semestern är förbi och hösten med tillhörande vardagen är här. Jag vet inte vart tiden tar vägen, det känns som man inte hinner någonting. Känner mig ledsen och glad på samma gång. Harmoni med vissa saker och oroligher med andra. En typ av balans. Me...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards