Amodernmyth

Direktlänk till inlägg 27 december 2018

Födelsedag och Jul!

Av Fröken Svår - 27 december 2018 17:04

Joel var så duktig i lucia tåget. Han ville vara tomte och sjöng för full hals. Man fick torka några tårar! 


   


Vilken härlig födelsedag Albin hade. Han var väldigt pirrig och vaknade tidigt så vi sjöng och lämnade paket på morgonen innan vi åkte till MOS och gick på bio. Han hade valt att se Grinchen och den var ok. Efter det åkte vi hem och gästerna kom. Alla klädda i fotbollströjor eftersom de var fotbollskalas. Bara jag och Joel som missade klädkoden. Det blev fika med Ronaldo tårta och sen straffläggning på Albin. Han somnade så nöjd över sin 7-års dag! 


       

 

 


Vi åkte till Sthlm i lördags och tittade på NK skyltningen och skridskorna i kungsträgården. Mamma och pappa frågade om de fick följa med så det var jättetrevligt.  Vi träffade på Camilla Läckberg inne på Adlibris.


       


 I söndags hade vi uppesittarkväll och killarna var så duktiga och hängde med. Albin vann en nyårslott dessutom. Så ställde vi fram allt julgodis och sen gröt till tomten innan vi provsmakade skinkan som var galet god!! 


   


Julafton började med att tomten lämnat paket vid den tomma grötskålen och även lagt en present vardera i våra strumpor. En åkmadrass som tack för gröten och bio biljetter till nya Bamse filmen i strumporna. Snö fick vi ju och kallt, - 10 grader. Vi åt tomtegröt och gjorde oss i ordning sen delade vi ut våra julklappar hemma. Barnen blev så nöjda över sin paket. Efter de gick vi till mamma och pappa där bröderna  med familjer också samlats. Glögg, kalle och så kom tomten. När tomten gick delades resten av klapparna ut. Joel fick dela stol med Måns som masserade honom. Rena lyxen!  Sen var det dags att njuta av all god mat! Innan hemgång så fick vi vuxna spela julklappsspelet och Jens tog hem 3 paket och jag 1. Det var kallt vid hemgång så vi fick skjuts av Ida hem.  Albin och Jens spelade Fifa som killarna fått i julklapp medans Joel och jag gick upp och mös i sängen och tittade på Sunes Jul och åt choklad.


       


På annandagen kommer alltid mamma och pappa hit och äter det lilla julbordet. Perfekt för barnen som får leka med sina saker och vi hinner umgås. Albin höll låda och bjöd på show med bingolotto, sportnyheterna, sång och matlagningsinslag. Så roligt!! 


 


Igår var vi ner till ishallen för lite skridskoåkning. Killarna tyckte de var så kul så vi ska åka imorgon igen. Blir så impad av Jensa när han åker. Takterna från att han spelade hockey i Vimmerby hockey sitter fortfarande i.


 


Idag har vi varit och kasserat in Tomtens present, dvs Bamse bion. Den var riktigt bra faktiskt, mkt bättre än den Bamse som kom före denna..


 


Joel fortsätter och imponera på oss. I veckan sa han " Jag vet vad 100 + 100 + 100 är, det är 300". Sen satt han och gjorde mattetal åt sig själv som han sen löste. Sen hans pärlplatteri han håller på med, man tappar hakan. Han sitter och gör figurerna från Greta Gris utan att ha någon mall framför sig. Idag kom han in och sa Bonjour, och så sa han  " Det betyder Hej på franska" . Våran älskade solstråle som skänker oss så mkt kärlek. Han säger nog 15 gånger om dagen att han älskar mig, och som jag älskar honom och mina två andra killar!


 


Albin fortsätter med sitt intresse, fotboll och rita.

 



God fortsättning på er! 


/ A 


 
 
Ingen bild

Bitte

27 december 2018 18:46

Era killar ärfantastiska😍
Du och Jens har verkligen lyckats med dem ❤

 
Ingen bild

Mamma/mormor

27 december 2018 20:21

Tack för en jättetrevlig julhelg🎅🤶🎁
❤💕

 
Ingen bild

Pillan

29 december 2018 21:21

Roligt att läsa och se bilder hur ni haft det 🙂 Ni verkar haft det toppen ❤ Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fröken Svår - Fredag 2 feb 17:15

2024 har startat men låt oss gå tillbaka ett steg till 2023.   Jag hade riktigt julkänlsa inför julen 2023. Ingen stress, ingen press och massor med snö. Jag verkligen njöt av lugnet trots att vi gjort annorlunda då Jens var ledig mellandagarna o...

Av Fröken Svår - 31 december 2023 10:30

Årets sista dag idag som skrivs ut 123123 om man hade bott i ett annat land . Enligt tradion så brukar jag sumera året här inne genom att gå tillbaka och se vad vi gjort.    Januari:   Vi började det nya året med att åka upp till kungsberget ...

Av Fröken Svår - 23 december 2023 15:27

I början på oktober så var vi syskonskaran med några av våra barn på AIK match. Jens körde gänget till matchen och åkte sen vidare till mulle meck parken och lekte.         Så har vi firat pappan i familjen som fyllde 37. Detta firades med ke...

Av Fröken Svår - 1 oktober 2023 18:15

Semestern är förbi och hösten med tillhörande vardagen är här. Jag vet inte vart tiden tar vägen, det känns som man inte hinner någonting. Känner mig ledsen och glad på samma gång. Harmoni med vissa saker och oroligher med andra. En typ av balans. Me...

Av Fröken Svår - 12 juli 2023 17:00

Midsommar är förbi och vi fick riktigt härligt väder. Arvid och Joel körde midsommarloppet och Albin sprang med Arvid. Efteråt fick alla barn medalj.  Så fint ordnat.                 Vi åkte tillbaka till landet och åt sill och mas...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards