Amodernmyth

Direktlänk till inlägg 28 december 2015

Julen.

Av Fröken Svår - 28 december 2015 20:58

En jättehärlig jul har det varit. Jag som inte alls sett fram emot den blev glatt överraskad över att jag kunde njuta så mkt trots att jag vet att min verklighet tar vid snart. Dock är man ju trött och mätt hela tiden.


I onsdags kom Jens hem tidigt och vi började fixa med julskinka och ställa fram massor med godis som tillhör julen. Sen bänkade vi oss framför bingolotto. Jag vann två lotter i första bingot och Albin blev sur för att det inte var han som vann. I pausen på bingot så ställde vi ut gröt till tomten och Albin dikterade en lapp till tomten.


 


På julaftonen var Albin så ivrig att gå ner och se om tomten ätit upp gröten och lagt nått i våra julstrumpor. När vi kom ner för trappen och han såg paketen så bara glittrade det i hans ögon och han sa Wow.


 


Vi öppnade paketen i julstrumporna och sen intog vi julgrötsfrukost. Sen gjorde vi oss i ordning och så öppnade vi resten av paketen under granen. Joel var så lycklig och ville prova varje sak innan han öppnade nästa paket. Han fick bamsetröja och bamsemössa som han ville ha på sig och springa fram och tillbaka. Jag fick mig ett gäng fina paket också.


 


Sen tog jag med mig mina fina killar hem till mormor och morfar där mina bröder med familjer också var. Det ringdes in julen och serverades glögg. Alla barnen satt så fint i soffan och tittade på Kalle innan tomten kom.


 


Tomten gjorde ett enastående jobb och var mkt trovärdig!


 


Efter tomten gått så blev de paketöppning för barnen då vi vuxna inte ger till varann utan vi körde paketleken senare. Då kammade jag hem två paket , både grännagodis och en picknick grill. Väldigt nöjd! Mätta och trötta gick vi hem vid 21. På juldagen var det dags att kicka igång barnen med en sockerchock i form av choklad tomte innan det var dags att packa upp alla leksaker. Vi tog och sorterade alla leksakerna och gjorde fint. Sen städade vi huset och torkade golv så de vart ingen soffliggar dag som det var tänkt men mjukisbyxorna var på hela dan.


 


På annandagen fick jag besök av en vän som jag inte träffat på 12 år. Vi var absoluta bästa vänner från att vi var 10 år tills vi var 18 då vi skiljdes som ovänner över en bagatell ( det inser man idagsläget) . Jag hörde av mig till henne i våras då jag letade upp hennes nummer men sen var de tyst över sommaren men på min födelsedag hörde hon av sig igen sen dess har vi haft kontakt hela tiden. När jag skickade god jul dagen före julafton så visade det sig att hon var hemma här i Enköping. Så vi bestämde oss för att ses. Hon hade med sig sin 8 månaders pojke också. Jag var lite nervös men när hon kom kändes det precis som förr. Hon ville ha husesyn men vi hann bara till köket och vardagsrummet där vi stod och grät av skratt åt gamla minnen. Herregud vilka minnen  vi delar! Så det vart mkt skratt och kramar. Hon är precis som jag , på pricken bara att hon är snyggare :-) Samma humor och samma värderingar så när hon gick kändes jag mig energifylld och hel igen! Vi skulle ses när hon kom upp igen! Önskar bara att vi bodde närmare eftersom hon bor i Göteborg.


 


På kvällen bjöd vi över mamma och pappa på mat. Vågade även spela upp min inspelade skiva för dom.


 


Igår var vi bjudna till Karin &  Benke och deras grabbar. Det bjöd på tacolunch och marängswisch till fikat. Barnen busade i flera timmar. När vi åkte hemåt så började det snöa. Så imorse var det alldeles vitt på backen och himlen alldeles blå. Så vi tog oss ut och åkte pulka efter frukosten .


 


Joel tyckte de var så otroligt roligt och satt och skrattade hela vägen ner för backen. Sen tog vi oss till lekparken innan vi gick hem och åt lunch och spelade spel. Så konstigt med julkorten vi skickade i år.


Ha ett gott slut på detta året!


 


/ A

 
 
Ingen bild

mamma/mormor

29 december 2015 10:49

Tack för en jättetrevlig Jul helg.🎅🎄
Så underbart att ha alla våra barn med familjer hemma på Julaftonen🎅🎄🎁
Riktigt roligt med julklappsleken,jag hade turen att få två paket i år🎁🎁👍
Din skiva var jättebra 🎤🎶🎹🎸jag önskar mig ett exemplar 💖
Roligt att snön har kommit❄. Härliga bilder på killarna med rosiga kinder.
Gott slut och Gott Nytt År 🎉🍸

 
Madde

Madde

30 december 2015 08:40

Härliga jul och fina bilder! 🎄

Gott slut och gott nytt år! 🎆

http://maddesmirror.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fröken Svår - Onsdag 10 april 13:00

Sist vi hördes så var ju frågan om Joel skulle orka med att laga mat då han haft feber dagen innan men han blev frisk och orkade genomföra den sista bjudningsmiddagen för varandra. Det var samtidigt dags för första mello deltävlingen. I denna famil...

Av Fröken Svår - Fredag 2 feb 17:15

2024 har startat men låt oss gå tillbaka ett steg till 2023.   Jag hade riktigt julkänlsa inför julen 2023. Ingen stress, ingen press och massor med snö. Jag verkligen njöt av lugnet trots att vi gjort annorlunda då Jens var ledig mellandagarna o...

Av Fröken Svår - 31 december 2023 10:30

Årets sista dag idag som skrivs ut 123123 om man hade bott i ett annat land . Enligt tradion så brukar jag sumera året här inne genom att gå tillbaka och se vad vi gjort.    Januari:   Vi började det nya året med att åka upp till kungsberget ...

Av Fröken Svår - 23 december 2023 15:27

I början på oktober så var vi syskonskaran med några av våra barn på AIK match. Jens körde gänget till matchen och åkte sen vidare till mulle meck parken och lekte.         Så har vi firat pappan i familjen som fyllde 37. Detta firades med ke...

Av Fröken Svår - 1 oktober 2023 18:15

Semestern är förbi och hösten med tillhörande vardagen är här. Jag vet inte vart tiden tar vägen, det känns som man inte hinner någonting. Känner mig ledsen och glad på samma gång. Harmoni med vissa saker och oroligher med andra. En typ av balans. Me...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards