Amodernmyth

Direktlänk till inlägg 22 december 2015

Stockholm i mitt hjärta,

Av Fröken Svår - 22 december 2015 22:05

Vi har verkligen haft en toppen helg. I fredags var vi bjudna på mat hos Jill, Henric och deras grabbar. Jättetrevligt och god mat som vanligt. Albin fick paket, dom är så rara mot barnen.


I lördags styrde vi kosan till Sthlm där vi bokat rum på Scandic Park. Vi fick komma in direkt när vi kom dit vilket var toppen. Pojkarna fick ritblock och pennor som välkomst present. Vi gick in och lämnade våra grejer och tog oss ner på stan.


Första stoppet var i kungsträdgården där vi tittade på folk som åkte skridskor. Det gjorde vi varje år innan vi fick barn. Det är så mysigt med julmusik ur högtalarna. Vädret visade sig på sin bästa sida med solsken.

 


När vi skulle gå vidare från kungsträdgården såg vi att snobben hade ett tillfälligt museem uppställt. Albin fick krama snobben och fick ta en kasse som innehöll en ice age box med alla filmer och nyckelring med snobben , tatuering och lite erbjudanden till oss föräldrar.


 


Joel somnade så gott i vagnen och vi gick  vidare och kollade lite affärer. Albin fick hämta ut sin födelsedagspresent på BR eftersom han är medlem där. En tomte kom och tog i hand med Albin och gav honom en ballong och ville ha pengar av oss. Vi sa åt Albin att lämna tillbaka ballongen och viftade undan tomten. Efteråt tog vi Albin åt sidan och förklarade vad som hände. Då säger våran kloka kille " Tomten vill ju inte ha pengar när han delar ut presenter" .  Jag blir så jävla förbannad när de går på oskyldiga barn. Sånt tiggeri är det värsta som finns, att ge barnen nått och sen låta föräldrarna få dåligt samvete.


 


På väg hem så tog vi en öl på bishops arms och efter det fick pojkarna leka av sig i en lekpark precis vid hotellet. Sen gick vi hem och bytte om och tog oss ner på stan för att äta middag. Pojkarna var så duktiga och satt still i 1,5 timme. När jag sa att vi ville betala så sa Albin " Nej men jag vill ju ha efterrätt också" . Såklart fick han det :-)  På vägen hem sen kollade vi in NK skyltningen. Pojkarna tyckte de var jättespännande.


 


Väl hemma tog vi alla en dusch och kröp i myskläder. Pojkarna somnade och vi kollade vidare på de sista från musikhjälpen. Albin fick önska en låt till musikhjälpen i fredags och valde Who let the dogs out med Baha men. Haha.

Dom var så söta när de låg och sov i hotellsängen och höll om varann.


 


Vi vaknade med trötta ben efter att ha gått så mkt dagen innan. Men vi åt god frukost och sen tog vi oss till skansen för julmarknad. Jättemysigt hade dom fixat med liveband och massa marknadstånd. Joel och Albin fick köra fiskdamm.


 


Sen kollade vi in dom få djuren som fanns. Vargarnas utrymme höll de på att renovera så till Albin och Joels besvikelse var dom inte där. Men Albin fick rida ponny iallafall och de var samma häst som han red på sist han var på skansen.  VI har verkligen haft supertrevligt och detta kommer bli en årlig tradtion.

 


När vi tittade i brevlådan igår så låg ett paket från Moa och Maja till Albin. Så gulligt! Igår for jag och smågrabbarna runt och shoppade de sista julklapparna. Hade blivit problem med en av dom som vi köpt på nätet. Men nu är allt inhandlat. Granen fick vi också upp igår, så lite julkänsla börjar komma.  Idag har vi haft födelsedagskalas för Albin igen . Bror Fredrik med familj var här och firade. Vi åt tårtan som Albin vann i tidningen. Jättegod tyckte jag.  Han fick bland annat en vargförklädnad som han gillade mkt.


 


En av våra adventsljusstakar gick sönder idag och jag har åkt runt hela stan för att hitta nya men de finns ingenstans!! Man kan minsann köpa adventsljusstakar i augusti men inte i december, Så galet!!


Imorgon jobbar Jens sista dagen innan julledigt och sen går han på pappaledighet.


/A

 
 
Madde

Madde

23 december 2015 15:53

Det låter som ni haft en toppenhelg! God Jul!

http://maddesmirror.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fröken Svår - Fredag 2 feb 17:15

2024 har startat men låt oss gå tillbaka ett steg till 2023.   Jag hade riktigt julkänlsa inför julen 2023. Ingen stress, ingen press och massor med snö. Jag verkligen njöt av lugnet trots att vi gjort annorlunda då Jens var ledig mellandagarna o...

Av Fröken Svår - 31 december 2023 10:30

Årets sista dag idag som skrivs ut 123123 om man hade bott i ett annat land . Enligt tradion så brukar jag sumera året här inne genom att gå tillbaka och se vad vi gjort.    Januari:   Vi började det nya året med att åka upp till kungsberget ...

Av Fröken Svår - 23 december 2023 15:27

I början på oktober så var vi syskonskaran med några av våra barn på AIK match. Jens körde gänget till matchen och åkte sen vidare till mulle meck parken och lekte.         Så har vi firat pappan i familjen som fyllde 37. Detta firades med ke...

Av Fröken Svår - 1 oktober 2023 18:15

Semestern är förbi och hösten med tillhörande vardagen är här. Jag vet inte vart tiden tar vägen, det känns som man inte hinner någonting. Känner mig ledsen och glad på samma gång. Harmoni med vissa saker och oroligher med andra. En typ av balans. Me...

Av Fröken Svår - 12 juli 2023 17:00

Midsommar är förbi och vi fick riktigt härligt väder. Arvid och Joel körde midsommarloppet och Albin sprang med Arvid. Efteråt fick alla barn medalj.  Så fint ordnat.                 Vi åkte tillbaka till landet och åt sill och mas...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards